Vad är skillnaden mellan en radiolog, röntgen Tekniker, och X-ray-tekniker?

röntgen tekniker, radiologer, och x-ray teknologer allt arbete inom samma område-radiologi. Men alla har olika roller att spela genom att tillhandahålla tjänster till patienterna. X-ray tekniker är utbildade i att använda röntgenutrustning för att ta bilder av insidan av en persons kropp. Dessa bilder används i diagnostik av sjukdomar och skador. Vanligtvis röntgen tekniker får ett till två års utbildning vid en yrkesskola, där de lär sig hur man hanterar olika typer av röntgenutrustning samt hur position patienter för effektiv bildbehandling.

röntgen tekniker kan få arbete i sjukhus och läkarmottagningar och i kliniker radiologi. De kan också få jobb på vårdhem och anläggningar tandvård. I vissa fall, x-ray tekniker satsning på att använda andra bildteknik än röntgen,

utföra MRI, CAT skannar och även ultraljud.

En röntgenbild tekniker kan inte prata med patienterna om resultatet av x -strålar eller diagnoser fråga. I stället har en radiolog eller läkare typiskt detta ansvar. En radiolog är en person som är utbildad i att tolka diagnostiska bilder, såsom dem som erhålls från röntgen samt MRI, CAT sökningar och ultraljud. Ibland kommer en radiolog handtag också radioaktivt material i samband med hennes medicinsk avbildning arbete. En radiolog kan också hitta arbete i ett sjukhus, klinik, läkarmottagning, radiologi centrum, tandläkare kontor eller sjukhem.

Skillnaden mellan en x-ray tekniker och en radiolog är att en x-ray tekniker bara kan utföra de röntgenbilder medan röntgenläkaren får bilderna från teknisk och analyserar dem, vilket gör en diagnos. Ibland radiologer arbeta också bildutrustning, till exempel när de arbetar i en liten anläggning som inte också anställa en tekniker. Dessutom kan radiologer utföra vissa mindre medicinska förfaranden som innefattar användning av bilder maskiner.

En röntgenbild teknikern utför samma roll som en x-ray tekniker, med hjälp av röntgen och andra diagnostiska -tron tester för att ta bilder av en persons insida. När dessa bilder har tagits och utvecklats, en x-ray teknikern vidareförmedlar dem till en röntgenläkare som kommer att diagnosticera patienten. Den största skillnaden mellan x-ray tekniker och teknologer är omfattningen av sin utbildning. Tekniker får oftast ett till två år för utbildning under teknologer säker kandidatexamen. Ofta röntgen teknologer kan fylla tillsyns jobb och även tolka data utöver drift tänkbar maskiner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.