Vad är skillnaden mellan en Dental Veneer och en tandvård Crown?

En persons leende kan påverka hur världen ser henne. Med tiden kan sneda, trasiga eller missfärgade tänder lägre självkänsla och orsaka en person att dölja sitt ansikte för världen. Lyckligtvis är det möjligt att få friska och snygga tänder med hjälp av en kosmetisk tandläkare eller oral kirurg. Den tandläkare eller muntliga kirurg måste överväga flera faktorer innan du bestämmer vilken metod som ska användas för att förbättra utseendet på patientens tänder. De vanligaste typerna av förfaranden som används för att förbättra tänder tillämpningen av en tand-fanér och en tand krona.

Det finns flera likheter mellan en tand-fanér och en tand krona. Båda är specialanpassade lister för att ge tandvård patienter vita, friska tänder. För det första är en form fattas av tanden innan den skickas till ett tandtekniskt laboratorium. Den fanér eller krona är anpassad till patientens mun. När de skickas tillbaka till tandläkaren eller muntliga kirurg, ett lim väckas för att passa krona eller faner till patientens tand.

Trots dessa likheter en tand faner och tandvård kronan har skillnader. Tandkronor bifoga hela tanden, medan fasaderna bara omger den främre delen av tanden. Fanér täcka den del av tanden som avslöjas när en person ler.

För att sätta en tand krona på en persons tand, måste tandläkaren minska tjockleken på tanden så att kronan kan passa över det. Tjockleken är vanligtvis reducerats till ca 2 mm (0,0787 inches) eller mer. Däremot en tand som är avsett för en tand faner bara måste ha sin tjocklek minskas till ca 1 millimeter (0. 0. 394 inches) eller mindre.

En annan skillnad mellan en tand-fanér och en tandvård krona är det faktum att båda används för olika situationer. Tandkronor är idealiska för drastiskt ändra formen och färgen på en tand. De används för att reparera tänder som kroniskt är trasiga eller skämda. Tandkronor är starka och är särskilt användbart för olika typer av tänder som utför de flesta av slipning och tuggar. Eftersom kronor inlägga en hel tand måste den ursprungliga tanden måste minskas en hel del.

Faner används på patienter vars tandsubstans är i stort sett fortfarande starkt och friskt. Även tänderna kan vara missfärgade, har luckor, deformerade, eller krokiga, de kan fortfarande räddas. Eftersom de endast täcker den främre delen av tanden, behöver tand inte skall minskas så mycket som en tand som behöver en tand krona. Faner är stark men spröd, därför tänder som gör mycket av den tugga och slipning bör inte vara försedd med tandvård faner.

En tand-fanér och en tand krona är båda bra alternativ för människor som vill omvandla sina skadade tänderna i något mer estetiskt tilltalande. Båda pågå i många år och tål fläckar från te, kaffe och cigaretter. Vetenskapliga genombrott inom tandvården området har gjort det möjligt att dölja fula tänder, byta färg, form och övergripande utseende. Patienter bör tala med en kosmetisk tandläkare eller oral kirurg för att avgöra om en tand-fanér eller en tand krona finns alternativ för deras specifika behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.