Vad är skillnaden mellan Water Filtration och vattenrening?

Förorenat vatten kan komma från alla typer av miljö-och industriell förorening. För människor att dricka vatten utan att bli sjuka från föroreningar, är något slags vatten metod med filtrering eller rening av avloppsvatten behövs. Vattenfiltrering brukade vara det enda sättet för att rengöra vatten, men med tiden kunde vi räkna ut olika sätt att rena vattnet ännu mer, vilket gör det säkrare att dricka.

De två olika typerna av vattenfiltrering metoder kokning och kemiska. Kokande vatten används ofta för att döda mikroorganismer. Det tar ca tre minuter i kokande vatten dödar de flesta bakterier, men som inte alltid dödar allt. Länder i tredje världen, där rinnande vatten är inte vanligt, måste koka sitt vatten varje dag bara för att ha vatten tillgängligt som dricksvatten och matlagning.

Partiklar kan skilja från vattnet och bli kvar efter kokning. Dessa partiklar måste siktas ut med hjälp av ett tygstycke. Medan kokande vatten under tre minuter eller längre kommer att göra vattnet mest säkert att dricka, inte bli av kemiska föroreningar om de finns. Kokande vatten inte kan bli av med en dålig smak heller.

De två typerna av kemisk filtrering metoder jod och klor. Båda dessa kemikalier är relativt billig och lätt att använda. Jod kan döda bakterier, virus och protozoer, men det tar längre tid att rena vattnet. Jod används i allmänhet som en korttidsbehandling. Det rekommenderas inte för kvinnor som är gravida eller personer som har sköldkörteln villkor.

Blanda klor med vatten gör att smuts och skräp för att separera från vattnet. Smuts och skräp sedan faller till botten, vilket gör vattnet klarare. Om klorering inte sker på rätt sätt kan det orsaka sjukdom, inre organ skador och dödsfall. Det anses mycket giftigt om alltför mycket används.

Vattenrening system kan vara dyrare men är säkrare att använda. Dessa system innefattar användning av aktivt kol och omvänd osmos tillsammans med en annan. De använder filter för att filtrera bort partiklar i vattnet. Porer i filtren måste vara mycket liten att blockera partiklar från att gå igenom. Filtrering inslag i vattenreningssystem kan vara gjorda av glasfiber, keramik och hårda block kol.

Carbon eliminerar dålig smak, lukt, föroreningar och minskar kemiska halter i vattnet. Carbon enbart i allmänhet inte är effektiv på att eliminera partiklar och mikroorganismer, så det används ofta i samband med omvänd osmos. Omvänd osmos tar bort orenheter som asbest, bly, radium eller andra giftiga metaller. Båda metoderna används tillsammans tenderar att rena vattnet bäst.

mest vatten och kranvatten i hela världen innehåller föroreningar från miljö-och industriell förorening. Sjöar och floder förorenar också. För att omfattas av den bästa kvaliteten på vatten, av hälsoskäl och smak, folk installerar ofta ett bra system för vattenrening i deras hem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.