Vad är skillnaden mellan Hair Styling Wax och Hår Pomada?

Definiera skillnaderna mellan hår pomada och styling vax är utmanande. Vissa märken kallas pomada vaxer, och några frisörer antyder är mycket liten skillnad mellan de två. Det finns faktiskt finns några skillnader mellan dessa hår produkter som kan hjälpa människor att avgöra vilken som är lämpligast att använda.

Hår vax kan vara första hand bestå av någon form av vax, och det kan appliceras på våta eller torrt hår, men det är mycket lättare att tillämpa på vått hår. Det är ofta bäst på kort till medellång hår längder. Det kan vara lite svårt att distribuera rent vax genom håret, och folk kan behöva värma upp det med sina händer.

Hår vax ger medium innehar, men kan tömma som dagen fortsätter. Gravity trotsar frisyrer behöver vanligtvis starkare produkter håller håret, men vax kan ge ett par spikar. En annan anledning att använda denna produkt är att klumpa hår tillsammans eller lägga till punkter till texturerat hår på botten av nedskärningar. En strukturerad bob kunde ha bättre utformade punkter på den, med rättsliga användning av vax.

Hår pomada innehåller vanligtvis vax, vilket skapar vissa problem i att definiera den. Men det i regel också har någon form av olja, som ofta saker som petroleumbaserade oljor. Det finns pomades som har mer naturliga oljor, som kan bli lite friskare. Människor tenderar att tillämpa hår pomada i fuktigt hår, och när de tillämpas i stora mängder det gör att håret ser våt och glänsande hela dagen. Det kan vara en bra återfuktande behandling för håret, speciellt när det består av naturliga och ekologiska oljor.

Hår pomada kan användas på kort, medellång eller till och med långt hår och får användas endast i sektioner för att skapa en del håll. Både vax och hår hårpomada erbjuder ungefär samma grad av lastrummet, men många som tycker att de inte gillar den semi-fet eller blanka utseendet på hår som har pomada i den. Pomada kan också vara en utmaning att tvätta ur håret och det kan ta mer än en tvätt för att få håret rent.

En annan punkt för förväxling mellan vax och hår hårpomada är att under 1990-talet, pomada började se många saker som en gång ansågs separat. Folk får säga pomada och menar vax eller styling grädde, och det är svårt att veta vad definitionen innebär i alla fall. True hårpomada skall alltid innehålla olja, vax, och oftast doft. Allt som saknar dessa ingredienser kan förtjäna ett annat namn, och dessa alternativa hårprodukter styling kan erbjuda olika innehar eller utseende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.