Vad är några viktiga aspekter om Early Childhood Nutrition?

Forskning visar att bra matvanor hos barn kan översätta till sunda matvanor mönster som vuxna. Fokus på friska tidig barndom kost är ett utmärkt sätt att främja goda livslånga matvanor.

American Academy of Pediatrics rekommenderar att det bästa tidiga barndomen näring för spädbarn är bröstmjölk. Det har visat sig främja hjärnans tillväxt, mödra /barn bindning, och även minskar om sjukdomar under de första levnadsåren.

En del barn eller mammor kanske inte kan amma. Moms kan inte producerar tillräckligt med mjölk, eller barn med hälsoproblem kan ha svårt med matning som inte kan korrigeras. När ett barn inte kan få bröstmjölk på grund av hälsofrågor, pumpa och mata barnet med bröstmjölk är ett bra alternativ.

När mamma har ett otillräckligt utbud av bröstmjölk, som erbjuder vård en gång om dagen kommer fortfarande bidra till en god början barnet näring, även om man måste komplettera en spädbarnets kost med formel. Amning experter anser nu att barn gynnas mest när de får sjuksköterska i ett år. Under andra hälften av det första året, kan en införa även fasta ämnen.

De flesta barnläkare rekommenderar att man inför fasta ämnen som enkelt ris spannmål i barnets diet när ett barn på fem eller sex månaders ålder. Första fasta ämnen bör vara mycket enkelt, eftersom spädbarn magar inte smälta komplexa livsmedel väl.

När fasta ämnen införs, kommer de flesta barn äter allt som erbjuds, och detta är en bra tid att börja erbjuda mat med högt vegetabiliskt innehåll, som ett sätt att öka bra tidig barndom näring. Även om en tvååring kan motstå att äta spenat, kommer de flesta spädbarn inte. Bebisar behöver inte en massa söt frukt i kosten på denna punkt. När en kan erbjuda grönsaker, kan det verkligen påverka smak och känslighet senare i.

Det är acceptabelt i månader sex till tolv erbjuda några sötare alternativ. Bananer, blåbär och äppelmos är alla vara favoriter. Livsmedel som jams och vinter squash är alla höga i vitamin A, vilket gör dem hälsosamma val. Sommar squash och spenat är naturligtvis klassiker.

När ett barn äter i huvudsak fast föda, bra tidig barndom näring i USA är baserad på mat pyramiden. Dessa inkluderar en rekommenderad fem portioner grönsaker, sex portioner av spannmål, och två portioner mejeriprodukter per dag.

När barn med laktosintolerans, anser yoghurt med aktiv kulturer, eftersom det är lättare att smälta. Många barn som inte har alltför vant vid att äta söta saker kommer lätt äta osötad yoghurt. Om den är för sur, naturligt söta den genom att lägga mosade bananer eller omrörning i äppelmos.

Ljud tidig barndom nutrition bör även innefatta två portioner kött varje dag. Sötsaker av något slag uppmuntras inte, men det är säkert ofarligt att låta din ett eller två år gamla har en bit av sin egen födelsedagstårta. Samtidigt undvika mättade fetter är av värde i den tidiga barndomen näring är några fett anges i friska hjärnans utveckling. Av denna anledning anses det helt acceptabelt att erbjuda barn hela mjölkprodukter. Vissa experter oense om helmjölk bör byta till lättmjölk. Om ett barn verkar vara på en hälsosam tillväxt, rekommenderar vissa experter inte byta till lättmjölk tills barnet är fem.

En stor oro i den tidiga barndomen kost är hur barn kan utveckla allergier mot mat. Jordnötter allergier verkar vara en av de viktigaste frågorna. Vissa experter rekommenderar nu inte lägga jordnötssmör till barns kostvanor tills de är minst två år gammal.

Barn äter små portioner, och en kan mäta portioner med beaktande av storleken på barnets knytnäve. Alla tjänar större än ett barns näve är för stor och kan vänja barnet att äta för mycket. Prova för små portioner, och snacks hela dagen, eftersom barn tenderar att behöva äta var två till tre timmar på grund av sin mycket snabbare ämnesomsättning.

Hur du ger ditt barn kan vara lika viktig i den tidiga barndomen näring så vad du mata dina barn. Experter på tidiga barndomen näring varna föräldrar att inte bli arg eller försöka tvinga-flöde ett barn som inte är intresserad av att äta. Vissa barn är naturliga betare, och erbjuda dem hälsosamma mellanmål under dagen kan vara lättare för dem än att försöka att sätta sig till måltider.

Varierande färg kan texturer och smaker i livsmedel bidrar också vända picky ätare i glada ätare. Genom att upprätthålla en positiv attityd under utfodring processen, och när barnen gör mat mässar, kan du hjälpa dina små barn utveckla en sund känslomässig inställning till arbetet med att äta som kommer att tjäna honom eller henne hela livet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.