Vad är några idéer för att hjälpa en person som är kampen mot cancer?

När en person först får en cancerdiagnos, han eller hon måste ta itu med ett antal känslomässiga, finansiella och fysiska frågor, till synes alla på en gång. Vänner, släktingar och medarbetare på någon av cancer ofta känner sig tvingade att erbjuda betydande stöd, men rädsla passerar en outtalad linje mellan stöd och personlig intrång. Människor som kämpar mot cancer reagera i en mängd olika sätt, från depression och utträde till en förnyad känsla av syfte eller beslutsamhet. Erbjuda hjälp till en cancerpatient innebär mäta hans eller hennes särskilda behov och veta när man ska ge stöd och när det gäller hans eller hennes privatliv.

Ett sätt att hjälpa en person kampen mot cancer är att ge livets goda. Kemoterapi och sessioner strålning lämnar ofta en cancerpatient fysiskt och känslomässigt dränerad. Hushållning sysslor och andra hem underhållsfrågor kan vara svårt att utföra. En vän eller släkting kan frivilligt köra cancer offer för en behandlingsomgång medan andra spenderar tid på att rensa i hemmet och kläder penningtvätt. Människor som kämpar mot cancer i ett sent skede kan spendera mycket av sin driftstopp i sängen, så det är viktigt att hålla lakan och kuddar som sanitära som möjligt.

Ett sätt för medarbetare att hjälpa en person att bekämpa cancer är att ta upp patientens arbetsbelastning så är möjligt. Vissa cancerpatienter kan fortfarande upprätthålla en full beläggning, men många måste antingen minska sina arbetstimmar väsentligt eller samtycka till en medicinsk tjänstledighet. Detta kanske inte låter som ett offer till en början, men många människor som kämpar mot cancer eller andra allvarliga tillstånd söker känsla av normalitet och ansvar sina jobb ger. Medarbetare bör hålla cancerpatient "i slingan" så mycket som möjligt, med regelbundna uppdateringar om arbete frågor eller informellt samråd om projekt. En viss känsla av anslutning till omvärlden kan hjälpa en person att bekämpa cancer för att klara sig.

Det är inte ovanligt att vänner och släktingar att känna obekväm runt en person som är aktivt bekämpa cancer. Den cancerpatient kan välja att inte tala om sjukdomen alls eller han eller hon kan bli mycket högljudd om nya cancerbehandlingar eller ansträngningar fundraising. Varje cancerpatient hanterar prognosen annorlunda. Vänner och anhöriga kan hjälpa en person att bekämpa cancer genom att lyssna till hans eller hennes problem och planer objektivt, även om de kanske låter irrationella eller orealistiska i början. Människor som kämpar mot cancer har stor nytta av den positiva energi som genereras av verkligt stödjande familj och vänner.

Många människor aktiva i kampen mot cancer behöver finansiell och juridisk hjälp. En make, betrodd vän eller professionell revisor kan ha att ta över patientens rutin finanser tillfälligt. Detta beror mycket på de önskemål och kapaciteten hos patienten, dock, så ingen skulle någonsin ta sig rätten att kontrollera en persons ekonomi ensidigt. Fullmakt rättigheter bör inrättas för att förhindra utnyttjande. En person kampen mot cancer kan inte vara i stånd att besluta om långsiktiga alternativ sjukvård, skatter, eller bildandet av en vilja, till exempel. En ansvarsfull vän eller familjemedlem kan på ett värdefullt juridiskt och ekonomiskt stöd, eller åtminstone punkt personen kampen mot cancer i rätt riktning.

Det kanske viktigaste sättet att familj och vänner kan hjälpa en person kampen mot cancer är genom sin närvaro. En natt i veckan kan bli familj filmkväll, med patienten välja titlar. Helger skulle kunna ägnas natten getaways till stranden eller andra avkopplande resmål. Gamla vänner kan ge favorit måltider och tillbringa några timmar chattar. Medarbetarna kunde planera för konferenssamtal att lämna uppmuntrande ord. Släktingar skulle kunna göra en punkt just nu på semester eller planering av lokala återseenden. Alla livsbejakande aktivitet kan ge människor som kämpar mot cancer någon tröst under en mycket svår tid i sitt liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.