Får vissa människor verkligen att Spädbarn bör tvingas att gråta?

När ett barn föds, en frisk rop klassas som en viktig faktor. Barn med svaga rop poäng lägre på Apgar skala. Ett barns skrik normalt förbättras inom några minuter, och noteras när Apgar testet göras om när barnet är fem minuter gammal. Detta test av ett barns rop avgör utvecklingen av lungor, och har under många år bidragit till en gammal fruar berättelse att tvinga barn att gråta, när de är födda ger upphov till friskare lungor.

Det är faktiskt ganska vanligt att höra hänvisningar till att tvinga barn att gråta. Till exempel i början 20th century roman Rilla av Ingleside , antar Rilla ett krigsbarn och förklarar hur hennes föräldraskap bok berättar hon att hon skulle tvinga barnet att gråta om han inte gråta på eget . De föråldrade inställning att barn ska tvingas att gråta, om de inte gråta minst tio minuter om dagen, är utan medicinska bevis eller sanning.

Att hitta ursprunget till tron att tvinga barn är fördelaktigt är utmanande. Men vissa farföräldrar särskilt se kritiskt på föräldrar som hämtar sina barn upp i den första skrik och hävdade detta beteende kommer inte bara att förstöra barnet utan är helt enkelt ohälsosamt. Mer moderna tankar i frågan i allmänhet stöder den praxis som tvingar barn att gråta är inte bara ohälsosamt, utan också missbruk.

Naturligtvis ett barn som aldrig gör ett ljud bör utvärderas för förmåga att göra ljud, och för förhandlingen. Men att tvinga barn att gråta genom att skrämma bort dem, skada dem, eller inte ser till deras behov är mycket tveksamt. En del läkare förespråkar att även tvingar barn att gråta är inte bra för spädbarn, låta barn gråta ger dem möjlighet att lära sig att själva lugna.

Detta är en del av "gråta ut" metod som förespråkas av vissa barnläkare och många familjer. Målet är att ha ett spädbarn att sova på egen hand, sova, och falla tillbaka för att sova ensam utan att göra natten avbrott. Detta är i själva verket inte tvinga barn att gråta, utan snarare låta barn gråta.

Vissa barnläkare, å andra sidan, tycker att gråt är det viktigaste medlet genom vilket ett barn kommunicerar före uppnå språk. Ignorerar denna kommunikation, hävdas det, innebär i huvudsak budskapet till barnet att dess behov är oviktiga. Dessutom gråter kan betyda flera saker som "jag är hungrig", "jag är ensam", "jag fryser" eller "Min blöja är verkligen blöt!" Ignorera ett rop kan innebära att inte sköta en bebis verkliga behov.

Det finns en betydande oenighet om de ropar ut processen är det bästa sättet att gå. Många barnläkare anser att föräldrar bör följa sina instinkter i denna fråga. Det är dock helt klart att tvinga barn att gråta inte tjänar något syfte, och plockar upp ett gråtande barn verkar göra lite skada. Båda ropa ut spädbarn, och spädbarn som plockas upp vid första ropet verkar ha mycket välutvecklade lungor, bortsett komplikationer i hälsa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.