Hur väljer jag det bästa Business Franchise?

bästa affärs-franchise är ett som genererar stadig vinst för företagets ägare. En franchise är en särskild typ av företagsstruktur som ofta finns med stora märkesnamn butiker. Ett franchiseavtal låter en oberoende aktör att använda varumärken som tillhör en viss verksamhet och sälja de produkter som är unika för denna verksamhet. I gengäld betalar franchise ägare en royalty och andel av de totala försäljning till moderbolaget.

Snabbmat är en av de tydligaste exemplen på franchising verksamhet. I ett företag franchise, den oberoende tecken operatören ett flerårigt avtal och får särskild utbildning, tillgång till nödvändiga varor, varumärkesskyddade material och mycket mer. Ingår i denna typ av avtal är internationella eller nationella reklamkampanjer, stödtjänster, uppgraderade-teknik, och start hjälp.

Utvärdera bästa affärs-serien omfattar en kombination av faktorer: kostnad, ägare erfarenhet och avtal. Franchising är det snabbaste sättet att bli företagare. Det är dock viktigt att förstå fördelarna och riskerna med denna typ av affärsrelationer.

Det finns två kostnader i samband med valet av bästa företag franchise: nyinvesteringar och återkommande procent av omsättningen. När man jämför olika franchise alternativ, är det lätt att bli distraherad med den ursprungliga investeringen. Det är dock den andel av försäljningsvärdet som är viktigare. Den inledande investeringen är en engångskostnad, medan den återkommande betalningen har en allvarlig inverkan på kassaflödet under hela driften av verksamheten.

När man väljer den bästa verksamheten franchise, välj en där ägaren har tidigare erfarenhet eller utbildning. Till exempel förstår jag har arbetat i en butik i ett antal positioner kraven i dessa positioner krävs kunskaper och potentiella problem. Förstå där brister är avgörande för en god förvaltning av denna typ av verksamhet. Människor med liten eller ingen erfarenhet kan det bli nödvändigt att anställa platschefer, kostnaderna ökat ytterligare.

Trots att franchising är ett mycket populärt sätt att bli en företagare, många är omedvetna om vilken grad av kontroll som upprätthålls av moderbolaget. Denna kontroll omfattar normalt lagra layout, logotyper, bilder, reklam, prissättning, timmar och uniformer. Dessutom har många avtal anges att alla material måste köpas från moderbolaget. Priserna på råmaterial eller varor som kan vara högre än tillgängliga på grossist-eller slutkundsnivå, vilket är en vanlig orsak till frustration för franchise ägare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.