Vilka är de olika typerna av Money Services?

Det finns fem olika typer av pengarna tjänster: check, utkast, överföring, ordning och tråd. Alla fem metoder används för att flytta pengar från ett bankkonto till ett annat. Dessa typer av pengar tjänster finns tillgängliga runt om i världen och utgör den primära funktionen för konsument banker.

En check ett papper som har utfärdats av bankkonto innehavare till en annan part. Detta kan vara en person eller ett företag. Kontrollen kan ha en mängd olika mönster och färger, men måste innehålla grundläggande information som krävs för att slutföra transaktionen.

Kontrollen skall ge namn, adress, datum, betalningsmottagarens namn och hela det belopp som skall överföras. Alla kontroller som krävs underskrift av bankens kontoinnehavaren. Kontrollen nummer, bankkontonummer, bankens identifikationskod och clearingnummer är obligatoriska. Denna information är förtryckt på undersidan av kontrollen, och formateras enligt reglerna av landets bank.

Ett förslag är utfärdat av banken på begäran av kontoinnehavaren. De nödvändiga detaljer är desamma som för en kontroll, men det finns två stora skillnader. Ett förslag kan utfärdas i en utländsk valuta och kommer att hedras med en oberoende bank i ett annat land. De medel för förslaget dras tillbaka från bankkonto vid den tidpunkt då förslaget utfärdas.

penningöverföring är en av de mest använda pengar i Europa. Medel flyttas inom banksystemet från ett konto till ett annat. Mottagaren kräver inga pappersdokument, som avsändare är ansvarig för att skapa överföring från sin bank. Den enda information som krävs är bankkonto och bank identifikationsnummer.

En postväxel är tillgänglig från ett stort antal företag utanför banktjänster. Medlen utbetalas till pengar för företaget, som utfärdar ett pappersdokument med hela beloppet, betalningsmottagare och datum för ikraftträdande. Mottagaren tar pengar ordning och kan casha in den vid samma företagets skyltfönster, eller på sin bank.

överföra pengar tråd används för att snabbt överföra medel till ett bankkonto i ett annat land. De banker runt om i världen prenumerera alla till en gammal nätverk av penningtransaktioner längs ett skyddat nätverk. Denna typ av pengar tjänst kan endast nås inifrån en bank. Pengar tjänster är en av de första dragen av banksystemet, och ger möjlighet att säkert flytta pengar runt om i världen. Alltid samla in nödvändig information i förväg och dubbel kontrollera riktigheten av de uppgifter som används för att säkerställa att den är korrekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.