Vad är lämplig arbetsplats kroppsspråk?

Arbetsplats kroppsspråk kan ändra hur du uppfattas på arbetsplatsen. Hur du icke-verbalt kommunicera och hur din arbetsplats kroppsspråk säger varierar beroende på var man bor och arbetar. Till exempel, även leende är som en form av välkomnande i många kulturer, kan den också ses som en form av förlägenhet i vissa asiatiska kulturer. Om du arbetar med människor med olika nationaliteter, förstå kulturell kroppsspråk är värdefull.

För USA arbetstagare, hjälper vissa typer av lämplig arbetsplats kroppsspråk andra uppfattar dig som ärlig, öppen för idéer, flexibel och engagerad i vad du gör. Att sitta i en rak men avslappnad ställning på en stol vid ett kontor möte säger att du är öppen och uppmärksam. Detta snabbt ändras om du placera händerna bakom huvudet eller korsa armarna framför bröstet. Plötsligt du antingen uttrycker tristess eller överlägsenhet med den tidigare, eller i en defensiv position som det senare.

rullande ögon, kontrollera din klocka, inte fokusera på en talare eller inte göra ögonkontakt kan alla ses som arbetsplats kroppsspråk som säger "jag hellre göra något annat. "Knöt nävarna kommunicerar ångest eller spänning, och klia näsan eller bildar ett torn med händerna uttrycker ointresse. Lutade sig tillbaka från en annan talare säger du antingen obekväm med personens idéer eller inte är intresserade.

Oavsett om sittande, stående, eller att ta ögonkontakt, är du kommunicerar alltid icke-verbalt. Som nämnts ovan, rak men avslappnad positioner sitter anger professionalism och engagemang. Att hålla handflatorna öppna och vänd mot en person som representerar öppenhet. Att upprätthålla ögonkontakt översätter till ärlighet, men du bör då och då se något annat håll annars kan uppfattas som stirra eller alltför intensiv.

Leende och nickande är lämpligt språk arbetsplatsen kroppen när man pratar med andra. De är en form av aktivt lyssnande som säger, "jag dig, och jag håller med er. " När du inte håller med någon är det oftast inte lämplig arbetsplats kroppsspråk att le och nicka, sedan ditt beteende efter ett samtal kommer att verka som en motsägelse i ditt kroppsspråk. Lutande i närmare, men inte för nära, att en högtalare visar också intresse.

Om du står och pratar med någon kan vissa positioner ses som aggressiv. Armarna korsade över bröstet kan ses som defensiv, och händerna på höfterna översätter till "Du kan inte säga vad jag ska göra. " Stå i en bekväm kroppsställning som inte slouching för att förmedla lyhördhet och öppenhet. Genom ett lätt gester när han talade föreslår du är animerade är ett exempel på lämplig arbetsplats kroppsspråk.

Mycket är skrivit om "personligt utrymme" och respekt för personligt utrymme med andra är ett sätt att uttrycka god språklig arbetsplatsen kropp. Tyvärr tenderar personliga utrymme att variera i enskilda och i tävlingar. I USA bör du ge dina medarbetare om en till två meter (30,48-60. 96cm) av den personliga integriteten. Ingen del av kroppen bör satsning på detta område, men observera en persons reaktioner. Om en person undfallande när du observera två-fots regel kan de behöva ett större utrymme. Om personen lutar sig i, kan det vara lämpligt arbetsplats kroppsspråket att ha en mindre fält. Om personen står eller sitter bekvämt, du har förmodligen fått personliga rätt plats förhållandet för den individen.

Bestämma lämpliga språk på arbetsplatsen organ i fråga om att röra andra människor är ett väldigt "känsligt" ämne. Medan ett fast handslag är välkommet, berör en annan person på armen, dunka dem i ryggen eller klappa dem på axeln kanske inte. Det bidrar till att lära känna folk innan du vågar, om någonsin, i någon beröring än ett handslag. Vissa människor uppfattar detta som bra medan andra kan känna sig obekväm med det.

Om du måste röra någon att få hans /hennes uppmärksamhet, är en lätt klapp på axeln vanligtvis den bästa metoden. Använd en eller två fingrar snarare än hela handen. Observera andra reaktioner för att se hur kontakt påverkar dem. Var också noga med att läsa ditt företags litteratur om sexuella trakasserier och lämplig arbetsplats beteende, eftersom dessa kommer att ge dig riktlinjer för lämplig arbetsplats kroppsspråk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.