Vad är det bästa sättet att ansöka om anställning?

Det bästa sättet att ansöka om sysselsättning är det sätt som ger din ansökan så positiv uppmärksamhet utan att generera något negativt. Den exakta sättet att göra detta, kommer dock vara olika för varje jobb. Några sätt att framgångsrikt ansöka om anställning är listade nedan.

Först och främst, använd dina kontakter. Kontakter är personer som du både känner till och har en anständig tycker om dig. Är en av dem i stånd att rekrytera folk? Vet de någon som är nyanställningar och kan be den personen att ge dig en intervju? Oavsett om det är en far får sitt barn ett jobb på familjens advokatbyrå eller ett brödraskap bror i mänskliga resurser hyra en av hans kompisar, med hjälp av kontakter är en av de mest effektiva sätten att få anställning.

Gå sedan personligen om möjligt. Många företag använder nu internet för att skärmen arbetssökande, ett fåtal dock fortfarande emot ansökningar personligen. Känn dig fri att gå till en verksamhet och be någon vid informationsdisken eller en biträdande chef, om företaget är för närvarande emot ansökningar. Om de frågar om du kan fylla i en ansökan eller ge dem en kopia av ditt CV. Egentligen uppfyller folk som kan anställa dig ger dig chansen att göra ett bestående första intryck, och kan skilja dig från andra arbetssökande. Försök inte att lämna in en ansökan under rusningstid verksamhet gånger såsom en restaurang på lunchen, utan gå när affärerna går långsammare så att din ansökan är inte bara skjutas åt sidan i brådskan och glömda.

Använd en hyra tjänst eller en mänsklig resurs företag. Vissa företag inte direkt anställa för många av sina ståndpunkter-de går igenom en utlåning. Skicka din ansökan till en utlåning i samband med jobbet eller företaget du vill ha är ett bra sätt att få anställning. Uthyrning tjänster i allmänhet inte få betalt om inte någon från deras företag får ett jobb, så de har ett incitament att hjälpa dig att hitta arbete.

Ett annat sätt att söka jobb är att gå till företagets hemsida. De flesta företag har en hemsida, och en del kommer efter lediga jobb på dem. Dessa öppningar oftast finns i "karriären" avsnitt om de visar upp på nätet. Söka jobb personligen är oftast bättre än att söka via internet, men många företag inte längre emot ansökningar "på dörren. "

Använd en anställning webbplats. Sysselsättning webbplatser är dagens version av hjälpen-ville ha del av en tidning. Många lediga jobb läggs ut på sysselsättningen webbplatser som du inte hittar någon annanstans, så de är definitivt värt att använda. För att ansöka om ett jobb via en anställning webbplats är arbetssökande vanligtvis ombedd att skapa en online-profil som innehåller en meritförteckning och en e-postadress. Varje jobb postat på en sådan webbplats kommer vanligen att ha specifika instruktioner för hur man ansöker, och dessa bör följas noggrant.

Kolla hjälp-ville ha del av den lokala tidningen. En del arbetsgivare fortfarande bara använda help-ville ha del av deras lokala tidning och en skylt på dörren som visar att de har jobb. Följa anvisningarna för det jobb notering att maximera dina möjligheter att få hyra.

Förutom de ovan nämnda sätt att ansöka om anställning, kan följande tips också vara nyttigt att få ett jobb.

Klä till nivån av jobbet. Du bör alltid vara presentabel och välkammat när du söker anställning, vad du bär, men kan bryta dina chanser. Gå till en miljard dollar bolag och intervjuer i slitna jeans och en t-shirt kommer att räknas av mot dig. Likaså om du ansöker hos din lokala snabbmat restaurang för en grill jobb klädd i en tredelad kostym, kan chefen tycker att något är lite off. Klä den nivå du önskar betala ränta.

Anpassa ditt CV för varje jobb som du söker. Varje jobb är unikt, så försök och gör ditt CV enastående. Det finns många sätt att göra detta, men några möjligheter innehålla betona liknande jobb erfarenheter som du har haft, tydligt visar att du uppfyller kvalifikationerna för jobbet, inklusive information om dig själv som kan tillämpas till den position du söker för. Också innehålla ett personligt brev som handlar om jobb och din speciella förmåga att lyckas på den.

Försök och följa upp varje ansökan. En vecka efter en ansökan har lämnats in är det oftast bra att kontakta en potentiell arbetsgivare om de tidigare upptagna sina kontaktuppgifter. Ring, e-post, eller stanna i arbetsgivarens kontor och be om status för din ansökan. Om ett företag har uttryckligen förklarat att de sökande inte bör e-post eller ringa företaget, då inte försöka följa upp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.