Ska jag hyra till någon som är en kreditrisk?

göra ett beslut om att hyra en lägenhet till en sökande kan vara en svår en. Ofta hyresvärdar befinner sig i en situationen att besluta om att hyra en fastighet till någon som de personligen gillar, men som de anser vara en kreditrisk. Eller en hyresvärd kan drabbas av förluster på en ledig fastighet och är ekonomiskt motiverade att hyra fastigheten till den första sökanden, oberoende av kreditrisk eller finansiella ställning.

Det bör noteras att hyra en lägenhet typiskt sett utgör en stor och rättsligt bindande åtagande för både hyresgästen och hyresvärden. Hyresgästen gör ett ekonomiskt åtagande till hyresvärden, gå med på att betala en fast summa pengar under deras livslängd leasingperioden. Hyresvärden förbinder sig att vända över dagen till dag innehav av en fastighet till uthyraren.

uthyraren inte vet om eller inte ägaren kommer att hålla löften och överenskommelser som gjordes vid den tidpunkten en fastighet hyrdes. På samma sätt är en hyresvärd i huvudsak spel att hyresgäster valt att bo i fastigheten inte orsakar allvarliga skador på fastigheten under sin hemvist. Med ett så stort åtagande, är det lika viktigt för både hyresgästen och hyresvärden att göra sin "hemläxa" att göra de mest välgrundat beslut möjligt.

Fastighetsägarna är generellt intresserade av två viktiga faktorer när de överväger potentiella hyresgäster. Den första faktorn är om hyresgästen alltid betalar hyran i tid. Den andra faktorn är om en hyresgäst tar hand om egendomen medan bosatt där.

De flesta hyresvärdar lita på kreditupplysningar som ett led i godkännandeprocessen av ett sökande. En kreditupplysning är en detaljerad lista över en individs kredit historia och är en god indikator på huruvida en person är kreditvärdiga eller utgör en kreditrisk. Förutom en sökandes betalningsanmärkningar, information om möjliga vräkningar eller pengar fortfarande var skyldiga till en tidigare hyresvärd kan ofta hittas på en kreditupplysning också.

Faktorer som hyresvärdar bör överväga när man beslutar om de vill hyra ut till en sökande som är en kreditrisk är:

? Kan hyresvärden inte råd att få hyror som planerat på?
? Kan hyresvärden råd med en oväntad vakans om ett hyr vacates lägenheten utan uppsägningstid eller vräks av utebliven betalning av hyran?

Man uppskattar att den genomsnittliga totala kostnaden för en lägenhet ledig i USA är $ 3. 000 amerikanska dollar (USD). Detta belopp tar hänsyn till förlorade intäkter, underhåll, städning och allmän vända kostnader och den tid och arbetskraft som används för att förbereda en egendom för en ny hyresgäst. Därför rekommenderas att ägaren med begränsade ekonomiska resurser vid eventuella oplanerade vakanser, brottsligt hyror och omfattande skador på egendom, vara mycket försiktiga med att hyras ut till en sökande som är en kreditrisk.

På de flesta områden finns ett stort antal hyra sökande som har en bevisad positiv erfarenhet av att göra utbetalningar i tid och fullgöra sina skyldigheter. Många hyresvärdar har upptäckt att med strängare riktlinjer för godkännande är ekonomiskt klokt. Även om det kan vara frestande att fylla ett tomrum med en sökande som är en kreditrisk, långsiktiga återverkningarna kan uppväga eventuella kortsiktiga vinster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.