Hur får jag reda på huspriserna för ett område?

Det finns ett antal tekniker som kan användas för att fastställa rådande huspriserna i en viss region. Om människor köper eller säljer, lönar det sig att veta vad bostadspriserna är som i ett visst område, eftersom detta kommer att ha en djupgående inverkan på försäljningspriset för ett hem. Summan av kardemumman och viktigaste att komma ihåg är att de nuvarande försäljningspriser bäst information, som hus kan bara sälja så mycket som folk är villiga att betala.

Ett antal webbplatser sammanställa uppgifter om bostadspriserna och samhällen som har gjort arbetet med att forska fastighetsvärden mycket lättare. När ett hem säljer, är försäljningspriset in i offentliga register, vilket innebär att det är möjligt att slå upp försäljningspriser för en viss gemenskap, och att jämföra hem för att få en uppfattning om hur mycket liknande hem sälja för. Försäljningen historia för specifika egenskaper finns också, för människor som vill titta på långsiktiga förändringar i boendet värderingar.

Ofta är skillnaden mellan listpriser och försäljningspriserna kan vara ganska betydande, och ibland avslöjande. Om hem konsekvent sälja till priser som ligger över deras listpriser visar det att marknaden rör sig uppåt, medan en dramatisk minskning av försäljningspriset i jämförelse med listpriserna tyder på att marknaden är en nedåtgående trend. Förutom att jämföra listan och försäljningspriser kan man också få avslöjande information genom att titta på listpris historia på ett hem: om bostäder säljer direkt, är marknaden stark, medan upprepade huggen i listan priserna på bostäder i ett samhälle tyder att priserna kan falla.

I många områden hem antingen sälja inom de första 21 dagarna, eller sitter de på marknaden i veckor, månader eller tom år. Titta på försäljningspriser av bostäder som rör sig inom 21 dagar från den tidpunkt de släpps ut på marknaden är ofta en mycket god indikator på rådande hem värderingar, eftersom dessa hem är vanligen prissatta precis lagom. Några andra viktiga indikatorer dras tillbaka eller löpt ut listor, som vanligtvis är prissatta för högt.

Många regeringar också offentliggöra prisindex som återspeglar fastigheter värderingar runt om i landet. Dessa index kan användas för att bestämma huspriserna i specifika områden, och att titta på förändringar på marknaden. I USA är detta uppgifter som offentliggjordes i konventionella Mortgage Home Price Index (CMHPI), bland andra ställen. Fastighetsmäklare kan också ge information om genomsnittliga priser och trender, även om folk är medvetna om att fastighetsmäklare vill göra en försäljning för så mycket pengar som möjligt, så de kanske inte alltid helt tillförlitliga.

När man utvärderar hem värden bör människor också tänka på funktioner som kan påverka priset, såsom bekvämligheter, storleken på partiet, villkoret för hemmet, och så vidare. Två tre sovrum hem säljer sällan för samma pris, samt undersöka skillnaderna mellan dessa två hem kan vara till hjälp i utvärderingar av hem-värden. Hemmet som säljer för mer pengar kan ha sålts med medföljande apparater, ett nytt lager färg, ett större parti, eller extra lik en badtunna, luftkonditionering, och så vidare. Säljare är väl medvetna om att investera en liten summa pengar på iscensätta ett hem kan ge stor avkastning när det kommer till dagen för försäljningen, och detta är något som köpare bör vara medveten om också.

Hem värden kan också variera inom ett samhälle, speciellt om endast en handfull fastigheter finns på marknaden. En enda avvikare kan skev genomsnittspriser väg upp eller ner, och detta är något som människor bör redovisa när de ser hemma värden. Medianvärden är ofta mer tillförlitliga än medel när det gäller huspriser, eftersom medianen speglar den verkliga "mitt i marknaden. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.