Vilka är de vanligaste e-handel Frågor?

onlinebokhandlare står inför en rad viktiga frågor, inklusive många av samma frågor som de flesta företag, som juridiska, ekonomiska och praktiska hinder. Det finns också flera särskilda ecommerce frågor som är unika för onlinebokhandlare.

Security är utan tvekan den viktigaste av alla e-handel frågor. Varje webbplats som accepterar betalningar online har både ett moraliskt och rättsligt ansvar att göra allt för att se till sina kunders kortuppgifter är skyddade. Mindre företag kan finna det lättare att använda en extern betalningshantering system. Detta innebär att under utbetalning etappen av "kolla in" är kunden omdirigeras till en oberoende företag som kontrollerar sina kortuppgifter och tar betalningen. Detta kommer att kosta alltid en avgift, vanligen en provision baserat på försäljningspriset, men kan spara stress och krångel.

På ett liknande notering måste onlinebokhandlare särskilt se till att undvika att deras webbplats vara infekterade med virus och andra skadliga program. Även om det är inte nödvändigtvis fel av återförsäljaren, en webbplats som skadar datorer över kunder kan bli förödande för kundrelationer. En punkt som är ett område med särskild risk är när en webbplats utför externa annonser och länkar affiliate och kan medföra infektioner.

Leverans är en annan viktig fråga. En återförsäljare på nätet väljer en opålitlig leverans metod kommer kunden hålla sannolika dem, snarare än att leverera fast, ansvarig. Återförsäljare måste också besluta om en leverans avgift politik som kan omfatta erbjuder gratis leverans, ut en fast avgift, laddning i vikt, eller laddar kunden den avgift som faktiskt betalas till en leverera företag.

En av de mindre kända e-handel problem är att besökare med funktionshinder. Beroende på återförsäljarens läge, kan de bli föremål för lagstiftning om diskriminering av funktionshindrade, det är mer sannolikt att vara fallet med en e-handelsplats stället för en rent informationsbaserad webbplats. Det är också en fråga om både artighet och god affärsmässighet för att göra en webbplats så tillgängliga som möjligt. Denna rätt omfattar att kontrollera att webbplatsen kan anpassas genom att tillgängligheten teknik. Det är också viktigt att ha text alternativ till fotografier och grafiska text som Flash-animationer så att innehållet kan hanteras med screenreader teknik för synskadade användare.

Många e-handel problem uppstår från det faktum att online-återförsäljare säljer varor över statliga och även internationella linjerna. Detta kan ta upp komplicerade situationer med insamling och distribution av skatter och avgifter, både i behörigheten för återförsäljare och att av säljaren. Det kan finnas exportrestriktioner som hindrar eller begränsar en online-återförsäljare från sjöfart varor till ett utländskt kund. För vissa produkter kan minimiålder av kunder varierar från delstat till delstat och land till land.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.