Vad är kopplingen mellan JFK och Cigarrer kubanska?

Det kan ses som den ultimata representationen av att säga "Gör som jag säger inte som jag gör. " År 1961 införde president John F. Kennedy (JFK) ett totalt handelsembargo med Kuba. Men innan så såg han till att han hade tagit hand om sina egna önskningar. Medan resten av Amerika nekades sin favorit kubanska cigarrer, gjorde JFK säker på att han inte skulle vara att gå utan.

handelsembargot med Kuba ägde rum kort efter Amerika försökte att åter invadera Kuba 1961, känd som Grisbukten invasion. Vid tidpunkten Pierre Salinger var JFK: s pressekreterare. Salinger själv var en ivrig cigarr rökare och en fläkt i synnerhet för kubanska cigarrer. JFK var också en rökare av kubanska cigarrer och kallade Salinger in i hans kontor på en oerhört viktig uppgift. President Kennedy krävs Salinger för att hitta honom minst 1000 H. Upmann Petit Upmann kubanska cigarrer. Upmanns är krämig, slät kubanska cigarrer med något av ett bett om dem. JFK ville ha 1000 av dessa kubanska cigarrer av nästa morgon.

Salinger var bekanta med många cigarr butiker och gjorde en rasande sökning som samma kväll. Nästa dag gick han in i presidentens kansli med ca 1. 200 kubanska cigarrer. Så snart JFK såg att han nu hade ett ganska bra lager, öppnade han en låda och tog fram ett dokument och snabbt undertecknat det. Detta dokument var ett beslut om förbud mot alla kubanska varor till USA. Detta handelsembargo fortfarande existerar än idag.

Även om dessa kubanska cigarrer inte var tekniskt olagligt Salinger skulle i framtiden skaffa illegala kubanska cigarrer för VD. I 1962 Salinger reste till Moskva för att träffa den sovjetiska ledaren Nikita Chrusjtjov. I slutet av mötet Chrusjtjov presenterade Salinger med 250 kubanska cigarrer. Salinger visste att de tar dessa kubanska cigarrer tillbaka till USA var olagligt. Han visste också att han hade en speciell presidentens diplomatpass det inte skulle bli några problem på den amerikanska tullen.

När Salinger räckte den kubanska cigarrer över till JFK var president uppges vara chockad. Han beordrade Salinger för att överlämna dem till chefen för Tullverket. Han berättade också Salinger se till att han fick ett kvitto på dem, eftersom han inte längre betrodda Salinger i hänsynen till cigarrer. När Salinger frågade vad JFK avsett att göra med cigarrer, var svaret att han skulle förstöra dem. Till vilken Salinger skeptiskt svarade att han kände presidenten skulle förstöra cigarrer, "en efter en. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.