Vad är involverad i förvaltningen av mänskliga resurser?

näringslivet finns det inget viktigare än att ha en plan för att hantera de människor aspekt av företaget. Detta är oftast kallas förvalta mänskliga resurser. Det hjälper ett företag att växa över tiden rätt barn kompetens och personer läggs till i laget.

Det är sunt förnuft i näringslivet att utan kvalificerad och produktiv medarbetare kan det vara nästan omöjligt att nå målen. Att ha en plan för att attrahera, rekrytera och integrera kvalitet anställda till ett företag och sedan vidareutveckla sina färdigheter i linje med företagets mission är utmaningen att hantera mänskliga resurser.

Hantera personalresurser: bevarande av känsliga balans mellan anställda och agenter verksamhet. De mänskliga resurserna teamet kan i allmänhet hantera den känsliga arbetstagare och arbetsgivare relationen genom att hålla kommunikationen öppen och åtgärda eventuella problem innan de blir problem. Dessutom måste de personalansvariga komma in i medvetandet hos högsta ledningen för att verkligen förstå vad den mänskliga resurser bör innehålla.

Många företag tar ett teoretiskt perspektiv genom att erkänna den unika talanger och egenskaper som varje medarbetare med sig till bordet. På detta sätt är ledare identifieras som kan utveckla nya idéer till framgångsrika satsningar för företaget vs dikterar för anställda hur och när saker och ting kommer att inträffa och sedan vänta sig av dem på överensstämmelse. Detta kan vara ett effektivt sätt för företag att hantera tillväxt och hitta fler vägar för företagets tillväxt.

Vissa företag använder en extern källa att hantera mänskliga resurser genom avtal med en personal hört eller personal företag. Detta kan vara ett kostnadseffektivt sätt för att hantera mänskliga resurser som tar bort trycket av en central personalchefen att hantera varje aspekt av att hantera de juridiska och etiska problem som ofta följer personalfrågor. Med hjälp av en personal konsultföretag kan också medföra ytterligare insikt till företagsledare som konsultföretaget har ofta många års erfarenhet av att hantera mänskliga resurser på framgångsrika företag.

Personal förvaltning ses av HR-utövare som en mer innovativ form av hantering personal än tidigare sätt att göra saker. I svunna tider, utanför anställning, avskedande och löner, gjorde företag lite för att faktiskt hantera den dagliga anställd frågor. Denna inställning har ändrats arbetstagarnas rättigheter har ökat och sysselsättningen lagar fortsätta att anpassa till de behov som idag arbetar proffs. Hantering av mänskliga resurser har nu tittat på när mötet mellan arbete och privatliv behov av anställda för att producera lyckligare, mer produktiva arbetstagare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.