Vad är det bästa sättet att kontakta kreditbyråer?

Många människor förstår att det är en bra idé att få en kopia av sin kredit rapport minst en gång per år. Dock vet inte alla hur man ska identifiera de kreditbyråer att bevaka krediterna verksamhet i sitt hemland eller hur man arbetar med dessa byråer för att rätta till eventuella skillnader som finns på rapporterna. I allmänhet är det bästa sättet att kontakta kreditbyråer direkt, snarare än att förlita sig på en tredje part för att hantera kommunikationen.

Din första steget i att lära hur man kontaktar kreditbyråer är att förvärva de namn och allmän kontaktinformation för byråer som är verksamma i ditt land. Många länder har mer än på auktoritativa byrå i drift. Till exempel är USA hem till tre kreditbyråer, vilket innebär att amerikanska medborgare behöver kreditbyråer kontakt information för de tre.

Ett enkelt sätt att få denna information är att prata med din lokala bank. Banken kan förse dig med telefonnummer, postadresser och tom fysiska adresser som du kan använda för att kontakta kreditbyråer relevanta för din plats. I vissa fall kan de också kunna ge dig blanketter som skall fyllas i och returneras till byråer för att få en kopia av din kredit rapport.

Det är inte ovanligt för kredit-byrå kontaktinformation till att även omfatta en webbplats. Men detta är när konsumenten bör utöva en stor försiktighet. Det finns ett antal copycat webbplatser som lovar att hjälpa dig att få en kredit rapport från en eller flera byråer och inga avgifter. Emellertid kommer stödet ofta med ett erbjudande om en kredit övervakning tjänster som innebär en månads-eller årsavgift. Om du inte vidtar åtgärder för att annullera tjänsten efter den fria inledande perioden kan du hitta gratis hjälp var mycket dyrare än du någonsin trott.

I stället för att eventuellt bli förvirrade av en tredje part tillhandahåller, kontakta kreditbyråer direkt. De flesta kreditbyråer runt om i landet kommer att acceptera skriftliga framställningar om uppgifter eller förfrågningar processen via telefon om du kan ge information som bidrar till att fastställa din identitet. Även på telefon, att fråga om presidiet driver en webbplats för sig. Om så är fallet, lägga till data i din lista över kreditupplysningsföretag kontakt information och besöker webbplatsen. I framtiden kanske du kan använda webbplatser för att kontakta kreditbyråer för regelbundna uppdateringar eller bestrida den felaktiga information som visas på dina rapporter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.