Vilka är frågorna kring Workplace Privacy?

Privacy anses av många vara den viktigaste rättsliga frågan om 21: a århundradet. Med explosionen av kommunikationsteknik sedan slutet av 20th Century, lagar om integritetsskydd när det gäller mobiltelefoner, SMS, e-postmeddelanden och röstmeddelanden fortfarande är mycket rudimentära där sådana finns överhuvudtaget. Arbetsplats privatlivet kan vara en av de stickiest områden om integritetsskydd rätt, såsom en linje är ännu inte tydligt uppmärksammat att dela arbetsgivare rättigheter från arbetstagarens integritet.

Oftast arbetsplatsen integritetsfrågor snurra runt kontroversen om hur nära en arbetsgivare kan övervaka sina anställda. Vissa företag har investerat mycket tid i att skapa integritet riktlinjer syftar till att förklara exakt vad som är tillåtet och inte när det gäller övervakning, men dessa riktlinjer är nästan aldrig rättsligt bindande. I vissa fall kan även användas för att skapa en falsk känsla av trygghet bland de anställda. De flesta experter menar att undvika hela stökigt verksamhet arbetsplatsen integritet genom att aldrig använda företagets datorer eller mobiltelefoner för något annat än företagets verksamhet, men olika komplikationer kan ändå uppstå, vilket leder till rättsliga konsekvenser.

På de flesta platser, arbetsgivare har rätt att lyssna på telefonsamtal, läsa e-post och textmeddelanden, och även övervaka arbetsplatsen konversationer. Uppgifter från denna övervakning används för att mäta anställdas effektivitet och prestanda. En del företag kan ställa garantier på företagets egendom för att förhindra missbruk, t. ex. blockera vissa webbplatser eller förbjuder nedladdning av något som inte är hänförliga till bolagets frågor. Men även om ett företag anger att de anställda får använda datorer och annan egendom för personligt bruk, finns det prejudikat som visar att arbetsgivare kan ljuga om politik och övervaka personliga aktiviteter oberoende av fordringar eller politik på motsatsen.

Företag etik politik komplicerar ytterligare emissioner av arbetsplatsen privatliv. Vissa företag kräver att de anställda teckna avtal som anger etik både i och utanför arbetsplatsen. Arresteringar, droganvändning, eller ens laglig verksamhet som att dricka kan användas som grund för avskedande eller straffa en anställd, även om verksamheten skett utanför arbetsplatsen och inte hade någon relevans eller sjuk effekt på arbetsinsats.

Arbetsplatsen integritet är en oerhört viktig fråga i hela den moderna världen. Medan arbetsgivare verkligen har rätt att behålla kontoret effektivitet och förhindra missbruk av företagets tid, anställda fortsätter att ha juridiska och konstitutionella rätten till privatliv även när på arbetsplatsen. Upptäck återstoden av arbetsgivaren kontra arbetstagarnas rättigheter är ett viktigt område för debatt i hela den juridiska världen. Fram rättigheter är upptaget av rättssystem, är det kanske klokast att hålla alla personliga affärer borta från kontoret när det är möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.