Vilka är de olika typerna av hållbart företag?

ett hållbart företag tar ansvar för framtiden genom att skapa bestående värde i världen. Ett hållbart företag kan göra en skillnad för framtida generationer. Det finns flera sätt att visa hållbarhet, och beroende på vilken bransch ett företag verkar i, kommer hållbara metoder varierar.

Till exempel kan ett bolag som vill skapa en hållbar dricksvattenförsörjning i tillväxtekonomier. Andra som är beroende av jordbruket kan främja miljövänligt beteende inom jordbruket. Livsmedelsföretag som serverar kött får kräva att leverantörerna behandlar djur på ett humant sätt.

Även om de flesta företag är beroende av rent dricksvatten för att driva, en läsk-tappning företaget skulle ha ännu mer av ett investerat intresse. Detta kan motivera ett företag att ta itu med svåra och kroniska vattenbristen på de platser där verksamheten fungerar. Som ett resultat kan några av de mest kritiska bassänger sötvatten floder runt om i världen bevaras, källor som annars kanske skulle ha gått obemärkt förbi.

I vissa tillväxtekonomier, såsom Afrika söder om Sahara, finns det problem med vatten renlighet. Rent vatten är inte bara nödvändigt för konsumtion utan också för uppgifter som att tvätta kläder eller för allmän hygien. Företag har därför ett investerat intresse av rent vatten. Ett hållbart företag skulle vara inriktad på att tillhandahålla system för vattenrening i enlighet med utvecklade marknader. Så småningom kommer den här investeringen att löna sig eftersom samhället har en bättre chans att friska och välmående med renat vatten, vilket kan leda till en större efterfrågan på produkterna.

Ett företag som är beroende av grödor som kaffe kan också skapa en mer hållbar värld. Exempelvis kan ett företag främja socialt och miljömässigt ansvarsfullt beteende i jordbruket. Detta innebär att grödor skulle odlas och handlas etiskt och leverantörer att godta någonting mindre skulle undvikas. Dessutom skulle ett hållbart företag uppvisar miljövänligt beteende, såsom återvinning och återanvändning produkter när så är möjligt.

Även ett hållbart företag kan grupperas i samma kategori som företagens ansvar, det finns några viktiga skillnader. Ett hållbart företag fokuserar på att skapa konkreta förändringar av en region i syfte att skapa bättre effektivitet för sina produkter. Målet för företagens ansvar, å andra sidan är att ge tillbaka till samhället i sig som aldrig får återbetalas och kan helt saknar samband med verksamheten till hands. Båda är dock sträva efter att skapa ett bättre liv för de boende i de områden där ett företag är verksamt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.