Vilka är de frågor som rör sekretessen för kunden?

I näringslivet är kundens integritet en fråga för mycket diskussion. Allt, många kunder är intresserade av att noga bevaka sina personliga uppgifter, samtidigt som företagen ofta vill att skörda den. Om kunderna handla med företag personligen, via telefon eller online, en viss försiktighet råder beträffande ge ut detaljerade uppgifter som kan anses onödigt att göra affärer. Till exempel på en butik, krav på en kunds telefonnummer eller postnummer är onödiga för många försäljning, och skulle kunna användas av företag i många sätt att spåra försäljning. Vissa människor, när de ställs inför något annat alternativ än att lämna denna information, kommer att gå bort från en försäljning, och detta kostar företaget pengar.

Redan innan Internet började, gjorde många företag sträcka gränserna för kundernas personliga integritet på olika sätt. De kan använda kunduppgifter för att spåra försäljningen och bestämma bättre marknadsföring, eller namnen på kunder, som samlats in från saker som personliga checkar, lades till listor företag utskick. Ett antal företag fick också och säljs till andra bolag eller delas det med affiliate företag. Dessa scenarier, särskilt namn och adress delning, resulterade i större mängder oönskad postorderförsäljning, som inte behaga alla kunder.

Ett liknande scenario som hänt på nätet, men att förflytta information är så snabb, att det är fullt möjligt för kunderna att börja få kontakter per mail, telefon eller e-post snabbt efter affärer med ett enda företag. Mer än någonsin, folk förstår och är bekymrade över var deras information är. Denna oro översätter ibland till politik kundens integritet av företagen, så att kunderna kan känna deras information är säker och de är shopping eller transaktionsvillkoren affärer med en enhet istället för Big Brother.

En sak företagen göra för att säkerställa sekretessen för kunden är att skapa sekretesspolicy och avtal. Dessa är vanligare på nätet än i butik, men utan att specificera exakt vilka sätt privata uppgifter om enskilda skulle kunna användas, inbegripet utbyte av personuppgifter, och spårning av sökningar och försäljning genom cookies. Den smarta Bolaget utföra denna spårning, eftersom det är värdefullt marknadsundersökningar, men många företag nu vet att de måste ge kunderna möjligheter att inte delta. Dessa kallas ofta för opt-outs, och de kan finnas med som en del av kundens integritet politik, en sådan politik är värda att läsa eftersom opt-out kanske inte är tillgängligt någon annanstans på en webbplats.

Inom detaljhandeln eller andra affärsmiljöer, opt-out-politik är inte lika vanligt, men personen inställda på kundens integritet kan ändå ofta få en. På frågan om information som inte är avgörande för en affär, kan man vägra att ge det. Det finns få företag som verkligen kommer att låta en kund gå iväg på en försäljning om han /hon väljer att inte bli en del av bolagets strategier marknadsundersökningar.

andra sammanhang kräver en tydlig definition av konsumenternas privatliv. Medicinska och juridiska området allmänt måste tillkännage vilken utsträckning kunderna presumtion för privatlivet, och under vilka omständigheter integritet inte längre gäller. Alla ansedda terapeut kommer att förklara detta i första eller andra mötet med en ny kund, och i de flesta fall måste förklara att integriteten föreligger enligt ett utlämnande inte föreslå en fara för klienten eller kundens potentiell fara för någon annan.

Många företag har integritet avtal med varandra också. När två företag samarbetar, särskilt på all information som egen, kan de förslag till omfattande dokument de följder som bryter mot sådana avtal. Det sista exemplet är inte riktigt konsumenternas privatliv, men det har en liknande avsikt att skydda viss information och skapa en känsla av tillit eller lätthet i en arbetsrelation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.