Vilka är de bästa metoderna för effektiv förhandling?

Effektiv förhandling är nödvändigt att inrätta erbjudanden, lösa problem, lösa problem och nå ömsesidigt fördelaktiga avtal mellan olika individer och grupper i olika personliga och professionella sfären. De viktigaste nyckeln till effektiv förhandling är tydlig kommunikation. Förhandlingar taktik trots allt är beroende av ett utbyte av idéer, utbyte av relevant information och för förståelsen av befintliga skillnaderna. Förhandlingar utbildning värd salt misslyckas med att betona vikten av god tala, lyssna och förstå kompetens.

För att åstadkomma en effektiv förhandling, är det klokt att vända sig till förhandlingsbordet med en god grund för frågorna. För en avtalsförhandlingarna, till exempel, är det mycket viktigt att ha korrekt information och en god uppfattning om vilken typ av saker som kan eventuellt förhandlas. I en konflikt förhandling är det alltid tillrådligt att skaffa viss kunskap om de inblandade och deras psykologi. Att veta vad och med vem man har att göra med kan hjälpa en besluta om förhandling färdigheter som skall användas i en viss situation.

Det kommer också att vara bra att ha några förhandlingsstrategier planerat och att beskriva det sätt på vilket samtalen skall äga rum. Känslor och temperament kan ofta är höga under förhandlingarna. Det är bättre om båda parter, i början, utarbeta beteende riktlinjer och överens om att hålla sig till vissa civila standarder.

Det kommer att hjälpa att vara uppriktig när det gäller ömsesidiga förväntningar och den ömsesidiga nytta som kan fås från förhandlingar. Helst för effektiv förhandling, är det bäst att fokusera på gemensamma frågor av intresse snarare än på enskilda frågor. Fakta och känslor är bättre presenteras i en lugn, rationell och genomtänkt sätt än med någon aggressiv eller personliga böjningar. Det är viktigt att lyssna aktivt på vad den andra parten säger och visa en vilja att förstå deras oro. Dålig lyssnar kan bara leda till ytterligare missförstånd och förebygga mot att uppnå en ordentlig lösning.

När båda parter har definierat och förklarat deras intressen, de kan jämföra ömsesidiga behoven och undersöka olika alternativ för att lösa dessa med en win-win fokus. Förhandla i en kooperativ stil kan båda parter överens om att göra vissa eftergifter och handel vissa poster till förmån för en rimlig överenskommelse. Förhandlingarna på detta sätt, kan dock inte fungera om en part har övertaget i viktiga frågor och ser ingen nytta avgivit till den andra partens krav.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.