Vad innebär det att betala någon för "under bordet"?

betala någon under bordet medel för att betala en person utan antingen rapportera att man har gjort en sådan betalning till rätt skattemyndigheterna, eller gör en person att ta ut ersättning utan att rapportera att man har fått betalt. Detta är en vanlig form av olaglig betalning, som används för att ersätta personer som inte är licensierade att arbeta i ett visst land. Som arbetstagare, som får betala utan att rapportera det är inkomst skatteflykt.

Uttrycket under bordet kommer från idén att betala är hemlig. Ett sätt att upprätthålla denna sekretess skulle vara att lämna pengarna till någon under bordet, i stället för ovanför den, där alla kunde se. Vanligtvis denna form av betalning i kontanter, eftersom detta gör att personen ska använda pengarna utan uppgifter om dess användning. Om under bordet betalningar sätts in på ett bankkonto som de kan spåras.

Betala någon under bordet även avser verksamhet med ersättning som är en del av brottssyndikat, som maffian. Normalt betalningar sker kontant, igen för att undvika all dokumentation om resultat. Vad bra, människor som säljer stulna, illegal knockoffs, eller olagliga substanser acceptera betala under bordet.

Det är inte alltid olagligt att betala någon under bordet. Detta är särskilt fallet när som sysselsätter unga människor att göra udda jobb eller att barnet sitta. Generellt ett barn under 15 behöver inte anspråk en liten del av inkomsterna från barnvakt eller gräsklippning. Statliga lagar kan variera dock, och ett barn som tjänar en massa pengar från barnvakt kanske inte kunna få en beroende av föräldrarna, eller kan ha till fil inkomstskatt. Det är en smart idé att konsultera både statliga och federala skattelagar att avgöra om en inkomstskatt form måste lämnas in.

Ta emot betala under bordet är helt annorlunda än att arbeta som frilans eller en oberoende leverantör. Även om man får först pengar från bolaget /bolag för vilka ett verk som är fri från skatt, skall en rapport denna inkomst årligen. Underlåtenhet att rapportera inkomst är nytt skattefusk, och sannolikt kommer att fångas. Företag som anställer frilansande personal göra notera och rapportera sina betalningar till varje anställd som använder den anställdes personnummer. Därför finns det redan en skriftlig redogörelse för denna betalning till frilansare.

Sedan ett register finns, och även om det inte borde alla som arbetar som frilans eller oberoende entreprenör vara säker på att hålla tillbaka en del av sin lön till skatter. Consulting en bra revisor eller skatt advokat kan hjälpa dig att fastställa hur stor del av betalning som en bör avsättas för detta ändamål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.