Vad bör jag tänka vid anställning av ett hem inspektör?

Ett hem inspektör är en person som är certifierad att inspektera ett hem för frågor och ge råd en potentiell husägare av befintliga problem med fastigheten. Hem inspektörer kontrollera normalt hem efter det första erbjudandet har gjorts på ett hem för försäljning, och före sista datum för uttag av erbjudandet. Anställa en ansedd hem inspektör är en viktig del av fastighetsköpet på.

När du väljer ett hem inspektör, finns det några viktiga saker att tänka på. Eftersom ett gångjärn hem köp om vad en inspektör finner under sin kontroll, är det viktigt att vara säker på att han vet hur man gör sitt jobb. Potentiella husägare bör inte endast ta råd av sin mäklaren, utan snarare att undersöka de kvalifikationer och anseende inspektör som de planerar att anställa

Inspektören meriter är nödvändiga. De ska vara certifierad av en av olika styrelser som National Association of Home Inspektörerna American Society of Home Inspektörerna eller National Institute of Building inspektörer. De flesta av de webbplatser för dessa organisationer kan användarna söka efter kvalificerade inspektörer i sitt område. Också använda denna webbplats för att kontrollera de kvalifikationer som ett hem inspektör måste ha för att ingå i det samhälle de tillhör, som vissa har mycket svag krav.

Experience är ett måste, om det är hemma inspektion erfarenhet, skolan, eller en bakgrund som gör dem kvalificerade att inspektera. Det idealiska är att ett hem inspektör har viss erfarenhet av ett närliggande område som bygg, fastighetsservice, eller teknik. Om de inte har en bakgrund i ett av dessa ämnen kan års erfarenhet och godkänd utbildning utgör denna skillnad.

Referenser är viktiga att beakta, särskilt de utanför ett hem köparens fastighetsmäklare. Om Realtor är mycket väl förtrogna med sina arbeten som de kan ge en referens för dig, men bör inte vara den enda. Stora inspektörer kommer att ha kopior av referenser finns i deras information paket eller websida. Följa upp referens sökning med en check för klagomål med de olika styrelser eller på andra webbplatser.

Varje inspektör har en separat uppsättning regler för vad de undersöker. Vissa kommer inte att kontrollera utomstående strukturer eller mark, medan andra inte får klättra upp på taket eller apparater check. Om huset i fråga har en pool, som bör övervägas.

Det bästa inspektörerna kommer att ge en utförlig rapport om fastigheten inklusive bilder och rekommendationer. Andra kommer att lämna in en standard flera sidor lång rapport. Be att få se ett exempel på en rapport att förstå vad de ska leta efter och vilket resultat du kan förvänta dig. Den mer detaljerade, desto bättre.

Den inspektör: s fel och brister är också ett viktigt faktum att ta reda på. De bör ha någon form av garanti på sitt arbete och en rad saker som de absolut inte kommer att vara ansvarig för. Eftersom inspektörerna inte kan se inne i en vägg, är de inte förväntas känna till en elektrisk eller VVS-fråga som inte syns i ett rum. De bör dock ha en garanti för att de är korrekta på vad de kan se.

Slutligen bör husköpare vara närvarande vid inspektionen, om det alls är möjligt. Ställa frågor ser en potential husägare att de får vad de betalar för och ger dem möjlighet att se eventuella problem direkt på plats. En kvalitet hem inspektör bör välkomna frågor och vara väldigt öppna med vad de ser.

Att köpa ett hem är en mycket allvarliga ekonomiska och personliga beslut. Beslutet om vem som kan väljas för kontrollen bör vara lika allvarliga. Ett hem inspektörens rapport skulle kunna vara en försäkran om att eventuella husägare behöver, eller visdomsord som avråder från köp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.