Vad bör jag tänka när man köper en kassaapparat?

roll hur stor eller liten din verksamhet är, om du handlar med allmänheten, någon gång måste du köpa en kassaapparat att hålla reda på kundernas transaktioner. Kassaapparater finns i en mängd olika storlekar, och priser. Den grundläggande kassa gör beräkningar och ger utskrifter av transaktioner, men en kassaapparat är mycket mer än en lyx miniräknare. Även den enklaste modellen kan lagra produktkoder, vilket gör det lättare att hålla reda på försäljning och skatter.

De billigaste Kassan Modellen använder C batterier eller AC-omvandlare och är liten nog att passa i en portfölj. Om du behöver en enkel kassa att hålla reda på försäljning eller om du ändrar företagsadresser ofta är detta det bästa valet. Om du äger ett större företag, överväga att investera i ett kassaregister som kan du ange avdelning och produktkoder i maskinens minne. Detta sparar tid och sänker risken för mänskliga fel vid hanteringen av ett stort antal dagliga transaktioner.

För ännu mer bekvämlighet, leta efter en tung kassaapparat med en bifogad skanner som kan läsa streckkoder. Detta snabbar upp kassaprocessen betydligt, eftersom mycket lite information måste föras in manuellt in i maskinen. Stora varuhus brukar föredra en alfanumerisk kassaapparater, med en dubbel funktion tangentbord som ger användaren att skriva in både siffror och bokstäver i maskinen. Detta tillåter användaren att skriva in produktnamn, SMS, och anpassade meningar.

En annan sak att tänka på när man väljer en kassaapparat är säkerhetsdetaljer. De flesta stora register kommer med en låsning låda där för att hålla pengar och checkar. Om la säkerheten krävs, leta efter en kassa med lösenordsskydd, där låsning lådan kan bara öppnas när en godkänd kassa in rätt kod.

Slutligen, kom ihåg din skatt behov. Både termisk skriva ut och band ut kassaapparater att du kan hålla kvitton för skatteändamål och personlig redovisning. Termisk skrivare är dyrare i början, men eftersom du inte behöver köpa en bläckpatron-de arbetar med värme istället för bläck-de besparingar lägga upp på lång sikt. Men kvitton skrivs ut med ett band håller längre och läsa tydligare, så att de kan vara en bättre idé om du sparar dem i skattehänseende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.