Vad är några sätt jag kan samla Market Research?

Gathering marknadsundersökningar, eller marknadsundersökningar, är ett praktiskt sätt att ta reda på vad som händer på en viss marknad. Det kan informera dig om marknadens storlek, hur väl marknaden gör, vad framtiden för denna marknad, om marknaden är konkurrensutsatt, och hur marknaden fungerar i allmänhet. Om du lyckas samla in och analysera information om dina viss marknad, bör du kunna skräddarsy din verksamhet och marknadsföring för att optimera dina intäkter. Även marknadsundersökningar kan genomföras på olika sätt, faller varje riktning vanligtvis delas in i tre kategorier-mässor, facktidningar och tidskrifter, och diskussioner.

Mässor

Mässor hjälpa berätta vem som är närvarande på marknaden och som inte är det. De kan också tala om vem som får komma in på marknaden och som har lämnat det utrymmet. Storleken på en mässa kan berätta hur stor marknaden är. Om det är en mycket stor mässa är det sannolikt en mycket stor marknad.

Storleken på en mässa kan också säga hur aktiva marknaden baseras på hur upptagen showen är, hur många leverantörer finns det och hur många som är närvarande. Du kan även mäta på marknaden genom att se vem som är närvarande. Om vem är vem av den marknaden finns där, det är ett gott tecken på att den information du samlar på detta evenemang är bra, kvalitet.

Presentationer på mässan är också viktiga i att samla information om marknaden. De kan ge insikt i historien av marknaden, och framtiden för marknaden och vad man kan förvänta sig att göra under de kommande åren.

Handel tidningar och tidskrifter

Handel tidningar och tidskrifter ger dig information om vad som händer på en marknad och kan också diskutera vad som behövs på en viss marknad eller hur mättad marknaden är. Beroende på tidningen eller tidskriften, kan de göra inlägg för jobb, som kan berätta om en marknad växer. Det får bära reklam, vilket kan tyda på hur upptagen marknaden är och hur sannolikt marknaden är att spendera dollar på reklam.

Diskussioner

Diskussioner med kunder på marknaden är ett mycket bra sätt att samla marknadsundersökningar. De flesta individer i en viss marknad är glada att berätta vad du vill veta om en given marknad. Deras svar kan hjälpa att informera dig om vem är vem av en marknad, vad marknaden behöver, vad nackdelarna med en marknad är och vägspärrar för marknaden.

Dessa diskussioner kan också hållas med personer som kan vara i liknande områden, men inte en kund. Människor i liknande områden kan ha god insikt, eller en annan åsikt, av marknaden, eftersom de inte på samma marknad. Ibland med ett visst avstånd från de uppgifter som kan ge god hjälp, annorlunda perspektiv.

En annan nyttig diskussion är med en fokusgrupp. Fokusgrupper är samlingar av människor som får ett frågeformulär typiskt om en viss produkt eller produktserie. De kan se över produkten och berätta vad de vill, tycker och önskar att de hade.

Det bästa sättet att samla in marknadsundersökningar är att använda enkäter eller undersökningar. Detta bidrar till en enhetlig process för att samla information under hela processen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.