Vad är farmaceutisk forskning och utveckling?

Nästan alla stora läkemedelsföretag har en farmaceutisk forskning och utveckling avdelning. Dessutom privata laboratorier arbeta för farmaceutisk forskning och utveckling på en regelbunden basis. Målet med denna typ av forskning är att utveckla nya och mer effektiva behandlingar för en rad olika åkommor.

Även om det är sant att det finns effektiva behandlingar för många sjukdomar, är detta inte fallet med alla tillstånd. En del människor lider av sjukdomar som inte har någon terapeutisk val. Därför måste dessa människor följer en drog rutin som inte kan vara fördelaktigt. Genom farmaceutisk forskning och utveckling, kan dessa sjukdomar har livskraftiga behandlingar i framtiden. Dessutom kan vissa läkemedelsföretag arbetar också för att skapa bättre mediciner än de som redan finns.

Ofta leder farmaceutisk forskning och utveckling till vetenskapliga genombrott som kan innebära avskaffandet av en sjukdom. Även om detta är sällsynt, utan farmaceutisk forskning och utveckling, härdar till krämpor skulle aldrig bli upptäckta. Varje laboratorium arbetar för att finslipa befintliga läkemedel samt att finna ett botemedel mot obotliga sjukdomar.

Några av de sjukdomar som studeras av nästan varje laboratorium inkluderar cancer, diabetes och hjärt-kärlsjukdomar. Genom att arbeta för ett botemedel eller behandling av dessa sjukdomar kan personer som lider av någon av dessa sjukdomar ska kunna leva längre. Nya läkemedel utvecklas varje dag över hela världen. När en förbättrad medicinering ersätter ett befintligt läkemedel, forskare kommit ett steg närmare att finna ett botemedel eller ge en behandling för en till synes icke behandlingsbar sjukdom. Inom USA, är miljarder dollar investeras i farmaceutisk forskning och utveckling på årsbasis.

astronomiska belopp på beståndsdelar som mänsklig användning regelbundet. Av alla de ämnen som testas, är bara en bråkdel som anses säkra för människors användning. Därför är det belopp som behövs för att producera nya läkemedel stort. Endast stora läkemedelsföretag har råd att testa nya substanser för ett brett spektrum av sjukdomar. Det är just därför mindre laboratorier bara fokusera på en eller två sjukdomar.

farmaceutisk forskning och utveckling är viktigt, men det har också förekommit en del kontroverser kring forskning inom stora företag. En del hävdar att resultaten från stora läkemedelsföretag må vara partisk. Denna typ av resonemang bygger på att läkemedelsföretagen tillverkar, säljer, och resultatet från medicinering. Det är således i bästa intresse för dessa företag att hävda att deras medicin fungerar bättre än någon annan. Men de berörda företagen tvist i stort sett alla krav av detta slag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.