Vad är det bästa sättet att undvika konfrontation på jobbet?

mängd konfrontation som du möter på arbetsplatsen skulle troligen beror på vilket arbete som du gör. Om du arbetar i avdelningar såsom kundrelationer eller klagomål kan du hantera konfrontation varje dag. Konfrontationer kan också uppstå med arbetskollegor och kan sätta arbetsmiljön i en stressande plats. Det finns några tekniker som kan bidra antingen för att upptäcka eller att undvika konfrontation.

Om du arbetar med allmänheten varje dag, det finns ett antal sätt du kan undvika konfrontation. Oavsett om du pratar ansikte mot ansikte eller i telefon, alltid prova att låta auktoritativ och säker. Detta gör att personen du talar med känner till att du tar situationen på allvar. Det kommer också att låta dem veta att du är ansvarig för situationen och kunna hantera problemet.

En annan enkel teknik för att undvika konfrontation är att vara på förnamn villkor. Genom att använda denna enkla teknik, kommer du att ljud både sympatiska och empatiska till personens problem. Det är som om du säger att du vet vad personen går igenom och att vi är alla mänskliga.

En teknik som många chefer använder för att undvika konfrontation eller att lugna ner en situation kallas ESP processen. ESP står för empati, medkänsla och . Förståelse, enas och arbeta på ett sätt att hantera problemet bör bidra till att undvika konfrontation.

Det finns sätt att förutsäga om en person kommer att bli fientliga eller arg. Dessa tar oftast i form av fysiska ledtrådar. Håll utkik efter vissa kroppsrörelser, t. ex. att gnugga nacke, fidgeting, fackling näsborrar eller snabb andning. Allt detta är tecken på att en person blir arg och frustrerad över den situation som de hanterar. Med hjälp av ESP metod omedelbart bör bidra till att lugna personen ner och undvika konfrontation.

Arbetsplatsen konfrontation mellan kollegor är en något annorlunda fråga. Det kan vara en konflikt mellan personligheter, i vilket fall det bästa att göra är att ha minimal kontakt med kollegan i fråga. Dock kan de flesta personlighet sammandrabbningar repareras genom att bara lära känna personen bättre. Många arbetsplatser använder dagar teambuilding för att stärka banden mellan kollegor och för att förhindra konfrontation.

I en arbetsplats, kommer det att finnas tillfällen då det inte finns något sätt att undvika konfrontation. Ibland är konfrontation nödvändigt för att luften av vissa pågående tvist. Konfrontationen bör inte alltid ses som en dålig sak, som en uppgörelse i godo kan uppstå från det.

Om vardagen i arbetet störs av vissa beteenden, då ärendet kan komma att vidare. En arbetsledare eller närmaste chef bör informeras om situationen har fått en mobbning eller våldsamma beteende. Stress på arbetsplatsen är en av de största orsakerna till frånvaron. Ledningen bör ha ett antal regler på plats för att hjälpa anställda att undvika konfrontation och konflikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.