Vad är det bästa sättet att hantera en Bully på jobbet?

En arbetsplats mobbar är anställd eller handledare som använder aggressiva och manipulativa beteenden att skrämma andra i en arbetsmiljö. Om inte behandlas, en översittare kan utgöra en risk för psykisk hälsa och fysiska säkerhet arbetskamrater och påverka produktiviteten. Det bästa sättet att hantera en översittare i arbetet är att hålla hela processen strikt professionell.

Aggressiv arbete översittare tenderar att använda nedbrytning taktik, som skriker eller namn ringer, att ingjuta fruktan i andra anställda och känna dominerande. Denna typ av mobbare på jobbet oftast vill ha någon typ av reaktion som visar att du fruktar honom eller henne, så undvik att försvara dig själv eller visa svar känslor. Ignorera mobbarens uppmärksamhetssökande beteende och bara interagera med honom eller henne om professionella frågor bara. En aggressiv översittare normalt ge upp om han eller hon inte uppnår de önskade reaktioner.

Otillbörlig arbete mobbarna använder mer subtila sätt att skrämma andra. De kan ta åt sig äran för dina idéer eller försöka tvinga dig att utföra sitt arbete. En manipulativ översittare i arbetet tenderar att dras till blyga personer som kan ha svårt att stå upp för sig själva. Var bestämd, men ändå professionell när man hanterar honom eller henne. Artigt berätta för honom eller henne om ett jobb uppgift är inte ditt ansvar och inte erbjuder några ursäkter. En manipulativ översittare tenderar att förlita sig på lömska taktik utan stannar taktik om offret inte kommer tillsammans med dem.

Börja dokumentera olämpligt beteende om du inte kan hantera en översittare i arbetet på personlig grund. Skriv ner varje incident så detaljerat som möjligt med datum, tid och exakt citat. När du har tillräckligt med dokumentation för att visa en avgränsad mobbning mönster, träffa någon i företagets personalavdelning och visa honom eller henne din dokumentation. För att göra ditt argument mest effektiva, förklara situationen från en produktivitet synvinkel. Till exempel anges att mobba beteende skapar en stressig arbetsmiljö som gör att man känner sig obekväma eller osäkra och inte kan utföra ditt jobb.

Om företagets personalavdelning inte genomföra några åtgärder att ta itu med mobbaren, fortsätta att behålla fokus på ditt arbete och agerar professionellt som möjligt, men kanske du vill söka efter en nya jobb som en sista utväg. Även om mobbning är inte ert fel, arbetar i en fientlig omgivning kan orsaka ytterligare stress och leda till psykiska och fysiska problem. Om du hamnar upplever diskriminerande beteende för att rapportera mobbaren kan du överväga att lämna in rättsliga åtgärder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.