Hur väljer jag det bästa upphandlingsstrategi?

bästa upphandlingsstrategi är något som minskar kostnaderna för produkter utan att detta inverkar negativt kvalitet, service, eller leverans. De kostnader som ska ingå i utvärderingen av en upphandlingsstrategi innefatta både de inre mjuka kostnader för personal tid och resurser, samt den hårda kostnader dollar för den faktiska varor eller tjänster. Upphandling är också känt som inköp och representerar alla verksamhet som rör förvärv av varor eller tjänster av ett företag eller en organisation.

Det första steget i att utveckla en upphandling syftar till att analysera de nuvarande kostnaderna för upphandling i din organisation. Inledas i början av processen med den person som begär ett objekt. Dokumentera tid och kraft som krävs för all den personal som medverkar i affärsprocessen. Efter att formuläret är färdig, är det oftast över av en handledare, som kan vidarebefordra den till inköpsavdelningen eller ett lokalt anställd med ansvar för beställning av material. Ingår i analysen är personalen tid som fastställts för betalning av fakturor för dessa varor, som en process är beroende av den andra.

Beräkna den tid som krävs av varje person i processen och multiplicera med hans eller hennes timlön. Inkludera förmån kostnader samt kostnader i samband med processen. Detta kan inkludera pappersblanketter som måste skrivas ut, eller ett elektroniskt verktyg som måste bevaras och stödjas. Summan av alla dessa kostnader är en sann bild av den mjuka dollarn kostnader för anordnande av inköpsverksamheten.

översyn av dessa kostnader och tid för att identifiera flaskhalsar, processer som inte tillför något mervärde, och tid- slöseri aktivitet. Skriv upp den perfekta affärsprocessen och inkludera de människor som berörs och hur lång tid varje steg bör kräva. Avgöra vilka förändringar krävs för att flytta till den föreslagna metoden. Detta kan innebära investeringar i teknik eller förändringar i nuvarande ansvar för flera anställda.

Översyn själva inköpsverksamheten under de senaste två till fem år för att identifiera områden med potentiella besparingar. Till exempel kan köpa allt kontorsmaterial från ett företag leder till lägre kostnader för varje post, på grund av rabatter kan stora inköp. Analysera hur mycket utgifterna för olika produkter eller råvaror för att hitta möjligheter till besparingar på prissättningen. I en perfekt värld, är tillämpningen av denna upphandling strategi ett systematiskt sätt att minska produktkostnader och samtidigt stärka relationerna med viktiga leverantörer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.