Hur kan jag avgöra det bästa Business FoU-utgifterna?

Du kan bestämma den bästa företagens forskning och utveckling för ditt företag genom att bestämma vad dina kommande mål är. Om du planerar att rikta en ny kundbas, kommer du vill välja en annan strategi än om du ska nå ut till kunder som redan köper den typ av produkt eller tjänst du har att erbjuda. Denna skillnad i potential strategier kan kraftigt påverka din totala budgeten, samt vilka områden du lägger dina pengar på.

Om du avser att söka en ny kundbas, behöver du förmodligen mycket mer forskning än om du skapar en kampanj för nuvarande kunder. Detta är sant eftersom du förmodligen inte vet mycket om dessa människor och har troligen inte skapat en produkt och kampanj som är riktad direkt till dem. Ditt företags FoU-utgifterna i det här fallet, då skulle främst gå till forskning i denna nya publikens sympatier och antipatier.

Du kan gå att hitta denna information genom att hålla fokusgrupper, seminarier, samt med yttrande relaterade undersökningar. Omfattningen av din forskning och utveckling kommer att bero på hur utbredd din forskning måste gå. Om du planerar att hålla dig inom ditt lokala område, bör detta bli mycket billigare än en global räckvidd.

För tidigare kunder, planera för din FoU budgeten att gå hand i skapandet av nya produkter samt förbättring av produkter du redan har införts i marknaden. Vissa undersökningar och paneler fokus fortfarande kan behövas för att få kunskap om vad konsumenterna gjorde och tyckte inte om din tidigare utbud, men mycket av dina utgifter måste inriktas på att förbättra de produkter och utveckla nya för att möta nya krav.

Eftersom det finns olika aspekter som både forskning och utveckling, på vilka platser du tillbringar merparten av din budget kommer att variera beroende på omfattningen av projektet och efterfrågan på din befintliga kundbas. FoU-utgifter bör inriktas på att ta reda på vad konsumenterna vill ha och behöver, och möta de behov så nära som möjligt. Om du redan har en produkt eller typ av produkt du vill marknadsföra eller skapa, budget dessa utgifter först. Detta innebär att kostnaden för produktion, distribution, samt att utforma om du inte redan har gjort det.

Kom ihåg att du kan justera och ändra din budget om det behövs, så länge det totala beloppet satsas förblir densamma. Du kan också skära ned på andra avdelningar om din verksamhet FoU-budget går över. Forskningen bör vara grundlig och väl planerad att undvika att behöva göra något. Detta kommer att hjälpa ditt företag att spara pengar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.