Vilka olika typer av statliga bidrag för små företag?

Statsunderstöd för småföretag är pengar som tillhandahålls av en nationell eller regional regering att ett företag att hjälpa till att finansiera sin verksamhet. Ibland dessa pengar ges till en organisation för ett visst projekt, t. ex. för vetenskaplig forskning, medan andra gånger kan ges baserat på vem som driver verksamheten, till exempel för dem som drivs av kvinnor eller minoriteter. Ett företag brukar anses vara "små" om den har ett begränsat antal anställda, har relativt låg försäljning, och ägs och drivs. Grant pengar, i de flesta fall inte behöver betalas tillbaka.

Lokala och regionala myndigheter i USA ger en mängd finansiella program för att ge små och medelstora företag hjälp att bygga sina organisationer. Vissa av programmen är ekonomiska och vetenskapliga statsbidrag för små företag, riskkapital och lån med låg ränta. Det finns en bestämmelse om att det är viktigt att komma ihåg när forska dessa bidrag: den federala regeringen inte ger bidrag till början eller expanderande företag.

Statsunderstöd för små företag finns ibland tillgängliga genom lokala och regionala program och ideella grupper. Vissa stater i USA ger stöd för tillväxt av daghem, utveckling av turism i samband med marknadsföring, och skapandet av teknik som är energieffektiv, till exempel. Använda begreppet "bidrag" kan vara lite missvisande när det gäller dessa program eftersom de ofta inte betyda pengar gratis. I vissa fall är krav för att bevilja att den mottagande organisationen kombinera pengar med andra finansieringskällor, som ett lån eller matchar beviljat pengar för saken i vilken den skall användas.

Ett bra exempel på ett statligt bidrag från den amerikanska skattemyndigheten (IRS) är låginkomstländer skattebetalare Clinic bidrag. Detta bidrag hjälper fond kliniker som representerar människor som betraktas som låga inkomster skattebetalarna och ansikte skattemyndigheten för dem när det gäller överklaganden, samlingar frågor, och federala skattemål. Ideella organisationer, skolor lag och handelshögskolor är de organisationer som erbjuder kliniker som finansieras genom detta bidrag.

I Europa erbjuder Europeiska kommissionen (EU) pengar via projektförslag som överensstämmer med ramprogram. Till exempel är det sjunde ramprogrammet det viktigaste finansiella instrumentet lagt fram av EU för att stimulera teknisk utveckling och forskning. Europeiska rådet utvecklade Lissabondagordningen år 2000 med syftet är att försöka vända ekonomin i Europa till den mest dynamiska och konkurrenskraftiga en på jorden år 2010.

I Storbritannien, regeringen bidrag till små företag får tillgång till en mängd olika välgörenhetsorganisationer, forskning, och näringslivsorganisationer. Många bidrag är tillgängliga baserat på plats, med regioner som genomgår en ekonomisk omställning mest lämpliga. Flesta av dessa bidrag kommer från myndigheter som tillhandahåller medel till tredje part grupper och få dem genomföra arbetet av bidraget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.