Vilka olika metoder för att hantera e-handelstransaktioner?

E-handel transaktioner kan hanteras på flera olika sätt. En del alternativ är identiska med dem som används av vanliga butiker, och vissa är unika för inköp online. Hur online återförsäljare väljer att hantera transaktioner är helt på hennes omdöme, även kundernas behov och preferenser som normalt spelar en stor roll i vad transaktionen alternativ erbjuds. Populära ecommerce transaktion alternativ är kreditkort, betalkort, elektroniska checkar, presentkort, online betalningstjänster, och uppskjutna planer betalning. Vissa online-företag fortfarande godta personliga checkar och kassören kontroller, men dessa alternativ krymper eftersom de kostar alltid tid och pengar att behandla, och de har större chans att misslyckas än andra betalningsalternativ.

Avsaknaden av en verklig person att medverka i e-handelstransaktioner gör många människor oroliga över denna form av handel. I början av e-handel, flödade skräckhistorier om stulna kreditkortsnummer, identitetsstöld, och rent stöld av skrupelfria, och ofta helt olagligt, onlinebokhandlare. Eftersom online-försäljningen var så nya, säkerhetsalternativ begränsade och lita blint var ofta det enda alternativet som erbjuds konsumenterna villiga att köpa från en hemsida.

Dagens online näringslivet erbjuder e-handelstransaktioner med en myriad av inbyggda säkerhetsfunktioner. Bank kortnummer krypteras för att förhindra stöld, och personlig information förvaras säkert genom liknande tekniker. Ett stort antal företag att ge tredje part säkerhet för detaljhandeln webbplatser och garantera ersättning till återförsäljare och konsumenter bör deras system misslyckas.

Förutom att acceptera större kredit-och betalkort, många webbplatser handel ge andra transaktion alternativ för sina kunder. Elektroniska kontroller är populära på vissa webbplatser för e-handel företag, även om de kostar den öppna ytterligare behandling kostnader utöver de avgifter som hon måste betala för att bearbeta kredit-och betalkort försäljning. Att betala med elektronisk kontroll, en fysisk kontroll skapas av säljaren via en bank uppgifter från köparen och kontrollen sätts in på säljarens bankkonto som en vanlig disk check.

Försenade betalningar är ett annat alternativ som föredrogs av vissa konsumenter. Det här alternativet kan köparen ta emot en tjänst eller produkt innan du betalar för den genom att ge säljaren bankkonto eller ett kredit-eller betalkort kontonummer som faktureras vid en senare tidpunkt eller datum, om villkoren föreskriver flera betalningar. Denna metod vanligtvis innebär en serviceavgift betalas till säljaren i början av transaktionen.

En del webbplatser där ingenting säljs säljer presentkort eller presentkort eller erbjuda rabatterade koder kupong till konsumenterna. Dessa onlinebokhandlare acceptera dessa metoder för betalningar för e-handelstransaktioner. Dessa betalningsmetoder behandlas ungefär som betalningar med kredit-eller betalkort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.