Varför anpassar sig till nya medarbetare ibland svårt?

Ny medarbetare en förväntad verklighet. När vi byter jobb, har vi plötsligt en grupp av nya medarbetare att lära känna och umgås med. Men även om vi bo på ett jobb vi har att anpassa sig till nya medarbetare när de gamla lämnar eller företaget växer. Att anpassa sig till dessa nya arbetstagare kan vara särskilt svårt om de har problem att passa in i företagskulturen.

Om du är fast på ditt företags kultur och din nya medarbetare inte verkar vara ens försöker att passa in, kan detta göra det spänt mellan er. Gör en insats för att glatt hjälpa honom passa in Show henne rep och försöka att inte döma de nya hyra för hårt. Kom ihåg hur det var när du började i ett nytt företag, men samtidigt anser att denna persons erfarenheter och förmågor kan vara annorlunda än din.

En annan orsak till problem med att anpassa sig till nya medarbetare får din relation med den person som brukade ha jobbet. Även om du inte var vänner eller ens särskilt nära som medarbetare, kan du bara har blivit vana vid hur personen gjorde sitt jobb och hur han eller hon interagerar med dig varje dag. Det är fantastiskt hur mycket av en vana vår vardag kan bli för oss om vi inte är medvetna om det.

En vanlig orsak till inte en god anpassning till en ny medarbetare är att vänja vad vi ser som sin irriterande vanor. Vi kanske har äntligen kunnat ställa ut våra gamla medarbetare är högljudda telefonsamtal eller vana att avbryta oss hela tiden bara för att finna att arbetstagaren som har tagit sin plats gör något som retar oss ännu mer! Slutligen måste vi fokusera på vårt arbete mål och inte låta några olägenheter med medarbetare komma i vägen för att utveckla professionella relationer med alla personer i företaget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.