Varför Gas priserna falla när ekonomin är dålig?

Det är sant att priset på bensin och andra petroleumprodukter inte automatiskt falla under en recession eller period av depression, inte tillståndet i ekonomin ofta har en inverkan på gaspriserna. När en dålig ekonomi gör gaspriserna gå ner, finns det några faktorer som ofta kombineras för att skapa situationen. Här är några exempel på vad som kan leda till en förändring av priset på gas under en lågkonjunktur.

Kärnan i någon period där gas priserna går ner är frågan om utbud och efterfrågan. När ekonomin börjar påverka människors förmåga att betala för bensin, vänder de sig ofta till att använda kollektivtrafik istället för att köra egen bil. Vissa människor börjar använda alternativa former av transporter för att minimera bensin användning, som ridning en motorcykel. Andra kan vända sig till cyklar för kortare pendlar helt eliminera behovet av att använda bensin för transportändamål.

Eftersom efterfrågan på bensin börjar krympa, producenter göra justeringar i syfte att hantera den minskade marknaden. Detta kan innebära att skära ned på produktionen som ett sätt att förhindra ett överflöd av produkten på marknaden. Men om efterfrågan sjunker kraftigt, kan leverantörerna välja att minska vinsterna i syfte att flytta produkt. Detta innebär att gaspriserna gå ner till en nivå där man kan rimligen råd att köpa bensin igen.

stat kan också steg i att reglera bensin priser som ett sätt att stimulera en bedrövad ekonomi. Genom att skapa en situation där gaspriserna gå ner, är konsumenternas förtroende ibland delvis återställd och folk börjar använda disponibel inkomst för att göra fler inköp av varor och tjänster av alla slag. I teorin stimulerar denna produktion i många branscher och kan bidra till att lindra svåra ekonomiska förhållanden.

är dock relationen mellan ekonomi-och gaspriserna inte samma i varje ekonomisk nedgång. Beroende på typ av ekonomiska frågor kan gasförbrukningen inte vara den första skära ner att konsumenterna gör. Det är vanligen först när priserna på gas ha ökat kraftigt under en kort tid tenderar konsumenterna att ändra sina liv för att avleda medel som normalt används köpa bensin till andra förpliktelser. Först när uppblåsta gaspriserna gå ner till acceptabla nivåer göra konsumenter tar en andra titt.

Ett antal situationer utvecklas när gaspriserna gå ner. Branscher som i samband med produktion av petroleumprodukter kan det bli nödvändigt att delvis inskränka verksamheten. Detta innebär uppsägning av personal, av vilka många sedan behöver hjälp för att ge en sådan grundläggande som mat, kläder och husrum. Sekundär företag som säljer bensin blir mindre lönsamma, särskilt de som är beroende av bensin försäljning för ett huvuddelen av deras vinst. Samtidigt är transportkostnaderna minskar, gör det möjligt att skicka varor till butiker som i sin tur har råd att sälja varorna på en mer konkurrenskraftig prissättning. Därför är en ekonomisk sektor hjälpte då gas priserna falla medan andra möter svåra förhållanden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.