Vad bör jag tänka på när du väljer en revisor?

Oavsett om du behöver en revisor för småföretagare eller för att hantera dina tillgångar och hem budget finns det några frågor bör du alltid be. Tänk på att få svar som är undvikande eller ofullständiga kan vara en indikation på att en viss revisor inte är rätt för din situation. Här är fyra enkla faktorer att tänka på när du väljer en revisor.

Den första punkten att tänka på när man väljer en revisor har att göra med bevis för den presumtive revisor. Beroende på din situation kan du överväga att revisorer som utsetts till Certified Public Accountants. CPA inte bara måste passera tillstånd ges prov för att uppnå denna status, men också kräver ofta i situationer som finansiell revision och affärsapplikationer lån. Om du behöver en revisor för småföretagare, välja en revisor som är en CPA skulle vara ett utmärkt val.

Nästa är det viktigt att ha en klar förståelse för de avgifter som revisorn kommer att debitera för sina tjänster. Se till att du förstår vilka typer av tjänster betraktas som standard och normalt enligt definitionen av revisor i fråga. Många konsumenter antar att vanligt och standardtjänster är desamma i alla situationer. Så är inte fallet. Du kanske upptäcker att en kandidat innehåller flera viktiga tjänster som standard, medan en annan kandidat anser samma tjänster som skall extra och omfattas därför av extra avgifter. När du väljer en revisor, se till att du vet vad som ingår och inte ingår i grundavgiften.

För det tredje, se till att samförstånd mellan dig och revisorn är möjlig. Att hantera finanserna kan vara en stressande situation i den bästa av omständigheterna. När klienten och revisorn har svårt att kommunicera, är stress kraftigt förstorad. När du väljer en revisor, se till att ni två kan förstå varandra och samarbete kommer att vara mer givande för er båda.

Senaste ber varje redovisningsperiod kandidat till varför du ska engagera sina tjänster. Detta ger dig en uppfattning om hur väl kandidaten förstår dina behov och vad han eller hon tror kommer att vara i ditt bästa intresse. Vaga svar eller helt enkelt upprepa formell utbildning kan vara ett tecken på att revisorn inte kommer att kunna ge dig och ditt konto den uppmärksamhet som du vill. Att välja en revisor som ger dig ett direkt och detaljerat svar på denna fråga kommer att bidra till att bana väg för ett företag som kommer att hålla i många år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.