Vad bör jag tänka när du handlar för en Vintage brudklänning?

Många brudar inte är intresserade av modern letar efter sina brudklänningar, så de börja leta efter en vintage brudklänning. Vintage kläder finns i butiker och på Internet, men vad skulle en brud leta efter med tanke på att vintage klänning?

Som med allt används är köparen alltid klokt att köpa beroende på skick. Skick klänning kommer utan tvekan är starkt beroende av hur väl den har bevarats genom åren och dess ålder. Om en brud tänker retro sedan, säg 1960, är chansen att den klänning kommer inte att ha lidit mycket under tiden, speciellt om det var väl bevarade av en ansedd kemtvätten eller andra bevarande verksamhet. Syntetiska tyger har blivit mycket populär för brudklänningar sedan omkring 1960, och dessa inte försämras så snabbt som naturliga tyger.

Med äldre morgonrockar, måste en köpare tänker i första hand om tyg försämring. Om klänningen är siden, i synnerhet, eller har utsatts för solljus, eller lagras i icke syrafria papper, kan tyget vara svag och benägen att striden eller reva. Okulärbesiktning eller en skriftlig garanti för kvalitet är absolut krävs innan man köper en äldre klänning.

tyg utseende är också viktigt. Finns det några fläckar på klänningen? Kommer säljaren betalar för att ha klänning rengöras före försäljningen, eller är det klänning säljs "som den är?" Vissa fläckar kan tas bort. Andra kommer inte komma ut så lätt, och köparen måste överväga dessa saker.

Allmänna villkor för klänningen är en annan fråga. Om klänningen innehåller beading, är de pärlor i gott skick och finns det några delar saknas? Finns det några revor, sprickor eller hål i klänning? Om så är fallet, kan dessa lagas eller omfattas? Ett exempel skulle kunna vara ett hål i en kjol, kanske genom en stilettklack. Kan detta hålet vara täckt med spetsar och beading? En köpare kan vilja lägga ner en "inspektion insättning" på klänningen och ta den till en professionell sömmerska eller skräddare för att få en uppfattning om vilka reparationer som kan behövas. Köparen kan också samråda med den här personen om lämpligheten och genomförbarheten av förändringar för klänning.

Köparen måste också överväga lämpliga för en vintage brudklänning. Äldre klänningar kommer ofta att vara mindre för sin storlek, och säljaren måste ge exakta mätningar så en brud kan göra ett beslut om huruvida klänning kan passa, och om det behövs omfattande förändringar.

Pris, konstigt nog, är förmodligen den sista sak att tänka på. En köpare måste avgöra om det erbjudna priset står i proportion till skick och ålder klänning. En köpare bör göra en del forskning av priserna på vintage klänningar för att se till att det erbjudna priset är en rimlig sådan.

En kvinna letar efter en vintage brudklänning bör noga överväga alla aspekter av köpprocessen, med särskild hänsyn till tyg skick och storlek.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.