Vad är skillnaden mellan en Headhunter och en rekryterare?

headhunter och rekryterare kan bytas ut, men de ofta uttrycker en skillnad mellan relationen och det sätt på vilket varje person eller det företag betalas av företag. Ofta är en headhunter en person som arbetar vid vad som kallas en händelse som grund. De kan ha många relationer med affärslivet på ett visst område, och betalas ut av oförutsedda bara-som arbetar på provision-kan ge större incitament för att få sina kunder hyra.

Å andra sidan kan rekryterare vara särskilt anställd av ett visst företag eller mer än en, för att fylla positioner på företaget. De kan vara ansvarig för saker som screening medarbetare och intervjuar dem. Utöver det, en rekrytering företag kan vara anställda av ett företag på kontraktsbasis betala basis, snarare än en hög beredskap, för att i grunden sätta ihop en hel grupp av anställda, med all screening och reklam ansvar företaget.

Skulle du betala antingen en headhunter eller ett jobb rekryterare att hitta dig ett jobb? Allmänhet varken typ bör inte påföra arbetssökande, även om vissa headhunters tar inte betalt för sina tjänster. De flesta inte, eftersom de vill bygga en attraktiv listan av potentiella kunder för att bygga upp sin trovärdighet. Rekryterare i allmänhet inte få betalt för sina tjänster. Du kan tänka på dem som en förlängning av det bolag som du kan få hyra. Du skulle inte betala personalavdelningen på ett företag att ta ditt CV och du vanligtvis inte skulle betala någon som påstår sig vara en rekryterare för ett bolag, vilket skulle vara mycket ovanligt och bör leda till några misstankar från din sida.

Oftast fungerar headhunter ensam, och inte är en del av en byrå. De har hävdat en aktiv lista på personer utbildade inom vissa yrken, och de kan söka ett jobb för dig, även om du inte aktivt söker arbete. Bygga relationer med huvudjägare som är begåvade är en stor sak att göra. Det tenderar att kosta dig någonting, och en överraskning jobberbjudande kan finnas i din framtid om du gör det.

Job rekryterare som arbetar för företag, eller på uppdrag av företag, är också bra att veta, även om de inte har jobb tillgänglig för dig. För det första finns det alltid en risk att ett jobb rekryterare skulle börja jobba för ett annat företag som inte vill anställa dig, eller om ett jobb öppnar har rekryterare ditt CV på sidan för att avgöra om du skulle passa bra med arbetet .

Både headhunter och jobb rekryterare eller rekrytera företag kan utgöra en viktig del av dina kontakter med andra företag. De kan också hålla utkik efter dig, även när du inte är. Särskilt i konkurrensutsatta områden, båda typer av arbetstagare kan "få ditt namn där ute," som ibland är allt som krävs för att landa ett mer spännande och lukrativt jobb. Det är värt att ha bekantskap med minst en skicklig headhunter och eventuellt även ett jobb rekrytering företaget, särskilt en med en stor kundkrets. Båda kan, i slutändan tjänar din karriär bra, särskilt om du bor i kontakt med dem och skicka dem en uppdaterad CV då och då.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.