Vad är skillnaden mellan affärsbanker och Merchant Banking?

värld av bank-och finanssektorn är en av många krångligheter. Många typer av finansiella institutioner existerar, inklusive affärsbanker och Merchant Banking. Skillnaden mellan affärsbanker och Merchant Banking ligger framförallt i de tjänster de tillhandahåller, och till vem de utförs. Affärsbank är allmänt tillgängliga för alla till grundläggande banktjänster behov, medan affärsbankerna tjänar främst stora företag och mycket förmögna individer.

Affärsbankerna är vad folk vanligtvis refererar till som "banker. "En affärsbank kan ge lån till privatpersoner och småföretag. Det väcker medel inlåning från dessa samma grupper av människor, samt från ränta på lån. Dessutom köper obligationer från regeringar och juridiska personer.

De banker som beskrivs ovan är den vanligaste definitionen av affärsbanker. Affärsbank är också ibland definieras som tillhandahållande av banktjänster såsom kontroll och lån till stora företag, till skillnad från enskilda medborgare. I detta fall, om banktjänster till privatpersoner kallas retailbanking att skilja den från den andra definitionen av kommersiell bank.

affärsbanker och Merchant Banking Båda omfattar tillhandahållande av finansiella tjänster och rådgivning. Merchant Banking, dock ofta fokuserar på investeringar en insättare har tillgångar i ett finansiellt portfölj och förvalta dessa investeringar. Merchant banker kallas ofta investmentbanker i USA. Bortsett från att investera och förvalta tillgångarna i rika klienter, köpman banker erbjuder också råd och rådgivning till stora företag. Detta råd är särskilt användbart när ett företag överväger att delta i en fusion med eller förvärv av annat företag.

Både affärsbanker och Merchant Banking har rötter som går tillbaka hundratals år, om inte mer. Merchant bankerna faktiskt var den ursprungliga bankerna, och uppfanns på medeltiden av italienska säd köpmän. Dessa köpmän, liksom judiska handlare som flyr förföljelse i Spanien, som används Merchant Banking för att finansiera långa handel transporter samt produktion av säd.

Användning av affärsbankerna den genomsnittlige medborgaren är ett relativt nytt fenomen, historiskt sett, men penningutlånare har bedrivit grundläggande bankpraxis sedan tiden för antika romerska imperiet. Primitiva bank, dock i huvudsak bestått av ändrade utländsk valuta än den imperiet, snarare än investeringar som vi ser idag. Dagens kommersiella banker är så vanliga att fler människor arbetar i den kommersiella banksektorn än i någon annan del av sektorn för finansiella tjänster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.