Vad är skillnaden mellan Bröllop Porträtt och Bröllop fotojournalistik?

Bröllop porträtt och bröllop bildjournalistik är två distinkta typer av bröllopsfotograf. En fotograf som specialiserat sig på bröllop porträtt kommer att fokusera på formella ställde bilder på brudparet, bröllop och gäster, medan ett bröllop fotograf kommer att koncentreras till fånga bröllop händelser när de utvecklas före, under och efter ceremonin.

Bröllop porträtt ställs och ofta utgör ett ideal för bröllopet. De fokuserar ofta mer på brudparet och de estetiska delarna i bröllopet än på vad som händer under själva händelsen i sig. Bröllop bildjournalistik strävar efter att dokumentera faktiska bröllop och vad som sker. Medan de två stilar av fotografi inte utesluter varandra, de flesta fotografer är specialiserade på ett eller annat sätt. Innan du väljer en fotograf är det viktigt att tänka på hur du vill komma ihåg ditt bröllop, och den typ av bilder du vill ha.

Om din vision av bröllopsfotografering inkluderar tablåer som bruden och brudgummen såg in i varandras ögon innan en brinnande solnedgång, eller håller varandra i handen och tittade tillsammans mot en avlägsen vista, snarare än din färgglada moster fördubblats med skratt, då stilen av formella bröllop porträtt kan vara för dig. Formellt bröllop porträtt kan försäkra att alla ser sitt bästa på bilderna, och att alla ni vill ha med finns i bilderna. Ett bröllop porträttfotograf kommer att tillbringa mycket tid som medför romantiska bilder på brudparet, och formella bilder på bröllopsfest och bruden och brudgummens familjer. Ofta är bröllop porträtt fattas innan själva bröllopet och igen under evenemanget.

Ett bröllop fotojournalist kommer att inriktas på att dokumentera händelsen som det inträffar. Fotografen kan börja ta bilder innan ceremonin när bröllopsfest gör sig redo, och kommer sannolikt att stanna hela evenemanget för att dokumentera det från början till slut. Bröllopet fotojournalist kommer att koncentreras på uppriktig skott till bruden, brudgummen och gästerna fånga känslor och tonen i ceremonin och mottagning. En fördel med bröllop bildjournalistik stil fotografi är att fotografen kan fånga en känsla för hur olika människor upplever bröllop, och oskriven glädje och överflöd som ofta följer med dem. De flesta bröllop fotojournalister gärna ta lite ställde porträtt av bröllop, men kommer att inrikta sina linsen där det händer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.