Vad är övertid?

Övertid är en term som används för att beskriva antalet arbetade timmar under en lagstadgad gräns eller utöver konventionen. I många nationer får anställda arbetar högst 40 timmar under en vecka eller åtta timmar på en dag. Övertid som måste kompenseras med en annan skattesats, erkänner att övertid sätter ytterligare belastning och påfrestning på en anställd. Conversationally, "övertid" kan syfta både till dessa övertidstimmar och till ytterligare ersättning. Normalt är denna ersättning tiden och en halv lön, men i vissa områden kan det vara dubbel tid.

Människor som arbetar för ett heltidsarbete är ofta riskerar härrör övertidstimmar eftersom alla små avvikelser från tidtabellen kan få dem att köra över. Till exempel om någon behöver komma in tidigt för ett konferenssamtal med en annan tidszon eller vistelse sent att avsluta något, han eller hon att stöta på övertid under loppet av en vecka utan en schemat har justerats som en lång lunch.

Många företag försöker undvika att köra sina anställda till övertid på grund av den extra ersättning som krävs. Detta kan ske genom att inte kompensera arbetstagarna för pauser och luncher, eller genom att noggrant följa anställdas scheman. Eftersom övertid kräver ytterligare lön, och arbetstagaren vanligtvis måste begära tillstånd att springa in i övertid, eller arbetstagaren kan tillrättavisas för att inte hålla bättre koll på sina timmar. I vissa fall där ytterligare arbete är naturligtvis nödvändig kan de anställda har ett avtal som gör att de övertidstimmar under perioder av efterfrågan, som veckorna före en större produkt release. .

Eftersom arbetstagarnas rättigheter är en viktig fråga i många länder, de flesta länder har strikta lagar övertid. En anställd måste kompenseras på en högre nivå för övertid, till exempel, och anställda inte kan avsättas eller korrigeras för att vägra att arbeta övertid. Arrangemang, såsom att ge anställda betald ledighet i stället för övertid är inte ovanliga, men de är också oftast olagligt. Om en arbetsgivare ber dig att göra detta kan du artigt minska.

I vissa mycket specifika sektorer och under vissa omständigheter kan en arbetstagare arbeta mer än de konventionella antal timmar utan att få övertidsersättning. Dessa typer av arrangemang är vanligast inom tekniksektorn, där utvecklare kan arbeta 10 eller 12 timmar per dag i normal lönenivå. Denna praxis har kritiserats av vissa människor, som arbetar massor av denna typ är oerhört stressande och hårt på den anställde. Även industrin konvention kan acceptera denna ordning är rimlig, anses de av många som något omänskligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.