Vad är några strategier för att undanröja Sölig?

Förhalningspolitik är en process genom vilken en person skjuter vidta åtgärder de anser att de borde ta. Denna senareläggning kan vara tillfälligt, eller det kan dra ut på obestämd tid, vilket resulterar i önskad åtgärd aldrig vidtogs. Många har problem med förhalning, allt från att bara lägga saker till sista minuten att faktiskt inte att åstadkomma något som de föresatt sig att göra eftersom de fortsätter att skjuta upp det. Det finns ett antal strategier för att hantera förhalning, de flesta innebär det en omorganisation grundläggande vanor, och lärande fördelaktigt sätt att tänka kring individuella uppgifter.

Grundläggande för tanken på att övervinna förhalning är insikten att det inte är en medfödd, eller oförenligt problem. Förhalningspolitik är en uppsättning lärt beteenden som är i vägen för utförandet av specifika mål. Liksom alla lärt beteenden kan förhalning vara olärda, och mer produktiva metoder för interaktion kan istället uppnås.

Skapa konkret att göra-listor är en stark första steg för att ta itu förhalning. Många människor undviker saker som listor, eftersom de har haft negativa erfarenheter av dem tidigare, eller känner för det är bara slöseri med tid de ska spendera fullborda sina mål. En att göra-lista bör ses som en investering, men där en liten tid lagt ned på det resulterar i en total ökning av produktiviteten.

När du gör en att göra-lista, några metoder kan hjälpa se till att det kommer att vara effektivt som ett verktyg för att övervinna förhalning. Först och främst, alla punkter på att göra-listan bör genomförbart. Helst varje objekt tar mindre än en halvtimme att utföra. Dela upp komplexa, längre uppdrag i korta, hjälper hanterbara uppgifter minska risken att du känner överväldigad och tillgripa göra ingenting. Varje post i listan bör även beskrivas i termer av handling ord och vara så specifik som möjligt. Detta hjälper dig att visualisera vad som behöver göras, och hjälper motivera dig att göra det. Så i stället för skriftligen "Deal med kabel fråga," du kan istället ha: "1. Slå upp numret för kabel företaget på hemsidan, 2. Ring kabelbolaget att få aktiveringskod, 3. Omprogrammera rutan med hjälp av ny aktiveringskod. "

Det är mycket viktigt att se till att du faktiskt göra objekt på din att göra-lista. Många människor tycker att det är bra att avsätta en tid varje dag eller två att se tillbaka på sin lista och checka inOm du upptäcker att ett objekt är synhåll på listan medan andra är cykling, oddsen är att det finns någon form av en olöst hinder för dess genomförande. Ta dig tid att gå tillbaka till den eller de punkter på listan och fundera på om det finns åtgärder som du inte har beskrivit, men som hindrar dig från att kunna agera på den värdefulla objekt.

Försök att inte klandra dig själv för att inte avsluta objektet eller att låta sig bli överväldigad av skuldkänslor. En av de värsta orsakerna till kronisk förhalning är att människor låter sig känna överväldigad av skuldkänslor att de inte har fullföljt sitt uppdrag, vilket gör dem ytterligare undvika uppgifterna. Ha kraft att bryta denna nedåtgående spiral och ge dig själv tillåtelse att närma sig uppgiften igen.

Det är också bra att sträva efter kvalitet, men inte för perfektion. Många människor befinner sig tappar bort sig i att se något är helt perfekt, och så aldrig att slutföra den. Kanske ännu värre, en del människor oroar sig för att de inte kommer att kunna göra den perfekt, så inte ens starta det. Ge dig själv tillåtelse att må bra, även om det inte är felfria.

Avbrott är en naturupplevelse i våra liv, och det är viktigt att lära sig att planera dina uppgifter med avbrott i åtanke. Väntar en alltid-ideala arbetsmiljö är orealistiskt, och många människor som förväntar sig att använda mindre än perfekta förhållanden som en ursäkt för att inte åstadkomma det de som anges. Lär dig att arbeta genom och runt avbrott, och hur du lägger in dem på rätt sätt.

Kanske den viktigaste sättet att hantera förhalning är också den mest uppenbara: det är bara göra det. Försök att undvika att tänka på hur du kan röra dig, eller om du kanske inte är klar, eller vad som är fel med din arbetsmiljö. Till att börja med, försök att avsätta en viss tid och tvingar dig att arbeta med projektet för den tid. Även om man hamnar åstadkomma någonting produktivt, helt enkelt handla om att stoppa i tid på att försöka kan vara allt som behövs för att bryta ner de mentala block som leder till förhalning och gör att du kan gå vidare med dina önskemål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.