Vad är några sätt jag kan samla Competitive Intelligence?

uppgift att samla in konkurrensspionage eller konkurrensmässig information är något som många företag gör fortlöpande. Att veta vad konkurrenterna erbjuder och hur dessa erbjudanden jämfört med liknande produkter på marknaden kan ge ett företag med verktyg för att dra konsumenternas uppmärksamhet bort från konkurrensen och locka dem att spendera sina pengar på annat håll. Naturligtvis finns det etiska och icke-etiska sätt att göra uttag konkurrensspionage. Här är några exempel på etiska processer som företag av alla storlekar kan använda.

En av de första ställen att leta efter CI, eller konkurrensspionage är i marknadsföringen och försäljningskampanjer som initierats av konkurrenten. Ofta noga analysera hur verksamheten går ut på att främja sina produkter till köparna kommer att ge ledtrådar till vad produkterna inte kommer att göra och vad de ska göra. Det är också ofta möjligt att använda denna information till allmänheten till att skräddarsy en reklamkampanj som skickar subtila budskap som era produkter göra samma sak, men antingen kostar mindre eller flera andra applikationer som din konkurrent inte nämna i sina annonser.

Tillsammans med att analysera reklam för dina konkurrenter, samla konkurrensspionage innebär också i uppdrag att analysera produkter som säljs av din konkurrent. Detta kräver inget mer än att köpa en del av produkterna och lära allt du kan om dem. Du kan göra notera vilka ingredienser anges i produkten och även prova dem i alla möjliga program. Detta kan hjälpa dig att upptäcka att några av ingredienserna är mer fyllmedel än ämnen, och att din produkt innehåller en ingrediens saknas i deras formler som faktiskt gör att förbättra prestandan av produkten.

Med intåget av Internet, är det nu möjligt att få konsumenternas åsikter snabbt och enkelt. Många olika typer av produkter diskuteras på olika forum konsument meddelande. Genom att bara använda sökord för att hitta dessa styrelser är det möjligt att samla tankar och idéer från konsumenter om vad konkurrentens produkter gör och inte gör, hur bra de fungerar och vad de skulle vilja se i sättet att utvidga användningen för produkterna. Denna typ av konkurrensspionage kan hjälpa dig att identifiera återkommande tendenser i konsumenternas önskemål som möjligt skulle kunna integreras i ditt sortiment och marknadsförs till stor fördel.

Strukturerade marknadsundersökningar är också ett effektivt sätt att analysera andra företag. Direktreklam kampanjer som fokuserar på att jämföra flera konkurrerande produkter kan ge några bra idéer om hur man framgångsrikt konkurrera med dina rivaler. Som med meddelande forum, kan dessa direktreklam frågeformulär ber också om idéer om vad konsumenterna vill se i produkter av denna typ. Denna typ av konkurrensspionage kan vara till stor hjälp i utformningen av framtidens reklam som visar hur dina produkter göra saker som andra liknande produkter inte gör det.

Tanken bakom etiskt samla konkurrensspionage är att använda varje bit av information som anses vara offentliga och inte äganderätt. Annonskampanjer, information om produktens etiketter och åsikter konsument och idéer kan alla vara till stor hjälp i listigheten en säljstrategi som pekar ut de starka sidorna i dina produkter och samtidigt subtilt sätt att identifiera brister i konkurrensen produktlinje.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.