Vad är fattigdom?

De som letar efter definitioner av fattigdom är sannolikt att du hittar många, och även hitta specifika fattigdom tester som administreras för att avgöra statistik som fattigdomen i världen eller hur många barn som befinner sig i ett utarmat tillstånd. Begreppet i sig är något hal för att definiera och kan ha olika innebörd beroende på ursprungsland. Det kan oftast ses som staten saknar resurser för att ge människor grundläggande förnödenheter, eller att tvinga folk att gå utan vissa nödvändiga saker som tre måltider om dagen eller tak över huvudet. Men det bör förstås att folk fortfarande kan ha några av dessa saker, som ett tak över huvudet, och ändå inte nog av andra saker, som mat, pengar att söka medicinsk behandling, eller för att köpa lämpliga kläder.

I många länder kan fattigdom definieras genom inkomst bara. Länder kan stater eller till och med län som fattigdom linjer. Människor som lever under dessa rader eller precis över dem kan betraktas som fattiga, medan de som lever långt över linjen uppenbarligen inte. Även om detta kan visa sig vara ett användbart sätt att utvärdera hur man kan hjälpa dem med lite, det finns en betydande debatt om var dessa förbindelser bör vara. När stora förändringar i ett lands ekonomiska struktur inträffar, kan värderingar av fattigdom förändras drastiskt. Den enorma ökningen av gaspriserna i USA 2008, till exempel lägga en del människor som bodde ovanför fattigdomsgränsen under detta eftersom mer av sin inkomst måste betala för de ökande kostnaderna för gas.

Ett annat fråga av etisk fråga är vad som händer när människor som arbetar heltid kan inte göra det över fattigdomsgränsen. Termen arbetande fattiga " beskriver många människor som arbetar hårt varje dag och fortfarande inte kan lämna dem själva eller deras familjer med i genomsnitt livets nödvändigheter. Stor debatt finns om huruvida en nation bör se till att arbetsgivare bedriver verksamhet i det land måste erbjuda en skälig lön som bestäms av rådande ekonomiska omständigheter, men det finns motstånd mot denna idé, som bränsle debatt.

Även om det pågår diskussioner om var förbindelser bör vara, dessa riktlinjer åtminstone kan ge ett mänskligt ansikte vad det innebär av brist på grundläggande behov. I USA under 2007, till exempel 12,5% av befolkningen, ca 37. 300 tusen människor, låg under dessa linjer. År 2008 uppskattade Världsbanken att cirka 1. 4 miljarder människor i världen är fattiga, och denna uppskattning bygger på en fattigdomsgräns som består av att göra mindre än $ 1,25 amerikanska dollar (USD) per dag.

Det finns många människor som hävdar att varken har pengar eller resurser endast är en del av problemet. Andra saker som kan skapa kronisk fattigdom som små investeringar i samhällen, hög brottslighet, olaglig verksamhet, och destabiliseras regeringar. Försvinner resurser som länderna industrialisera kan också resultera i att minska vissa jobb för vissa medan andra jobb att utveckla en ny arbetskraft. Brist på förebyggande vård och utbildning kan förhindra folk att antingen arbeta eller lära sig att arbeta på ett mer effektivt sätt som kommer att ta upp dem till högre inkomstnivåer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.