Vad är ett EIN?

EIN står för Employer Identification Number . Employer Identification Numbers kan också kallas Federal Employer Identification Numbers , Skatt identifikationsnummer och Federal Tax Identification Numbers .

En EIN utfärdas till alla företag som är etablerade i USA. Den EIN är jämförbar med ett Social Security Number (SSN). Det är ett sätt för den federala regeringen för att undersöka status för varje företag som verkar inne i USA. Alla juridiska handlingar överlämnas till varje gren av den federala, och ibland en stat, kräver att regeringen en till lista ett Employer Identification Number.

Employer Identification Number innebär inte den typ av status ett bolag innehar, utan snarare bidrar till ordentliga register. Alla företag, oavsett om de innehas av en person eller av flera personer, har ett EIN. En EIN också inte speglar skattskyldighet. Både vinst och ideella föreningar har dem.

Andra företag kan kräva ett EIN att ge vissa förmåner till ett företag. Till exempel, lager butiker som Costco kräver ett EIN att ge användare status som ett företag. Företagare får i utbyte vissa privilegier, som att få handla en halvtimme till en timme tidigare än vanliga konsumenter. Företag kan också få rabatt på grund av sin ställning som bolag.

Potentiella långivare använder Employer Identification Number att avgöra kreditvärdigheten i ett företag som vill låna pengar. Den EIN är ett sätt att spåra den inkomst och eventuella skulder i ett företag. Credit företag kan värdering på EIN precis som de skulle någons Social Security Number för att avgöra om de vill låna ut pengar till ett företag, och i så fall på vilken ränta de kommer att låna ut pengar.

Precis som personnummer, amerikanska arbetsgivarnummer har nio siffror, men tenderar att delas upp i två i stället för tre, serier med siffror. De två första siffrorna i EIN följs av ett bindestreck. De sju är grupperade tillsammans.

Det är ganska lätt att ansöka om ett EIN. Man får ett EIN när regeringen har godkänt bolagsordning som lämnas av ett nytt företag. Detta antal skyddar även företagare, särskilt småföretagare, från någon personlig skuld ansvar, utom i fall av försummelse. En persons kreditvärdighet är inte samma som för ett bolag som person kan äga. Om företaget i slutändan misslyckas är det återspeglas i rapporter köras på EIN, inte på individen.

Ett undantag är när det gäller nya småföretag. Ett nytt företag kan inte visa mycket uppgifter om kreditvärdighet eftersom det inte finns någon tid att etablera den. I sådana fall kan potentiella långivare se till företagets ägare att bedöma om att bevilja kredit. Dålig enskilda kreditinstitut kan göra det svårt att få lån.

amerikanska arbetsgivarnummer ska memoreras och skyddade, eftersom de används så ofta, men ändå kan bli föremål för identitetsstöld. Om man är en småföretagare, att känna sin EIN är viktigt, eftersom en kan behöva ge det nästan dagligen när ett företag startar. Man bör dock vara säker på att ett EIN inte ges ut till vem som helst när det inte är nödvändigt att göra det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.