Vad är en salong?

En salong är en anläggning som erbjuder skönhet tjänster. Salonger tillhandahåller ett brett utbud av tjänster till män och kvinnor, och de finns i många regioner i världen. Tillväxten i salongen sektorn tenderar att vara ständigt expanderande, eftersom fler människor blir intresserade av skönhet och nya tjänster utvecklas för att utvidga den befintliga kundbasen. Anställda på en salong, så kallade estetiker eller cosmetologists, beroende på vilka typer av tjänster som de erbjuder, kräver vanligen en licens från regeringen i det område där de arbetar.

En del salonger föredrar att fokusera på en viss typ av tjänster. Hair salonger är ett klassiskt exempel på detta. På en frisörsalong kan kunderna få hår nedskärningar, hårfärg, och olika frisörtjänster. Salonger i städerna kan också inriktas på hår av en viss etnicitet. African American hår, till exempel inte kan hanteras på samma sätt som kaukasiska hår, och salonger som specialiserar sig på Black hårvård göra en livlig verksamhet i områden med en aktiv svarta samhället.

Salons kan också specialisera i sådana tjänster som nagelvård, hudvård, och så vidare. Andra erbjuder ett mer omfattande utbud av tjänster, vilket gör att människor vill komma till en plats för att tillfredsställa ett sortiment av skönhet behov. Tjänster på en salong kan innehålla manikyr och pedikyr, ansiktsbehandlingar, body wraps, body polish, vaxning, hår gängning, smink och samråd skönhet. Salons kan även erbjuda garvning, för människor som vill upprätthålla en djup solbränna under de månader när solen inte är tillgänglig för att göra jobbet.

Spa får också göras tillgänglig på en salong. Spa tjänster kan innefatta massage, tillsammans med spa-behandlingar såsom lera bad. High-end spa /salonger kan erbjuda paket som ger människor möjlighet att köpa ett paket av tjänster för en sådan händelse som ett bröllop, med några spa så bröllopsfester att ta över salongen för en dag för att få en rad skönhetsvård före bröllopet . Bröllop paket kan också finnas på mindre anläggningar, tillsammans med paket för födelsedagar och fester skönhet.

Salons fungerar på olika sätt. En del hyr ut "stolar" till sina anställda, med varje person i salongen som faktiskt arbetar som en oberoende leverantör som gör hyror för stolen till salongen ägare. Hyran kan komma med tillgång till en mottagning person som svarar i telefonen och tar möten, och den anställde förväntas medföra utrustning och material utöver grunderna till salongen för att arbeta. Andra salonger betala sina anställda en timlön eller göra betalningar på grundval av de tjänster de har tillhandahållit till kunder inom löneperiod.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.