Vad är en operativ chef?

När verkställande direktören (VD) är för stor att hantera produktionskvoter och andra operativa faktorer inom en organisation, till Chief Operating Officer (COO) steg uppfylla detta ansvar. Ofta känd som en av de högsta cheferna eller Senior Vice President i företagens hierarki, COO härskar över de från dag till dag med en organisations verksamhet, rapportera till styrelsen regelbundet.

Som en av de högst rankade medlemmar i en organisation, kan en COO finns i en mängd olika inställningar. Företag, offentliga organisationer, ideella organisationer och andra institutioner anställa en operativ chef för att övervaka potentiella problem och förbättringar. Har båda en högre myndighet och underordnade, är COO under en enorm press att lyckas. Det finns också påtryckningar för att utföra genom att öka vinsten eller att göra verksamheten effektivare. Andra egenskaper hos COO position innehålla en ansenlig mängd resor och arbetar långa dagar, men tiden kan vara flexibla.

Perks till COO position inkluderar ett rymligt kontor, ett prestigefyllt rykte, och många stödpersonal. En stor del av resan är sponsrad av organisationen, eftersom COO måste uppfylla med andra chefer, medarbetare och kunder för att bättre klarlägga verksamhet förfaranden. Resor är också avgörande för deltar i möten och konferenser för att de COO till nätverket som en representant för företaget. Resor kan medföra ett stort antal geografiska avstånd, från lokal till regional, nationell och även internationell.

På grund av den myndigheten och hög lön garnered av COO har sökanden poolen är relativt större än Antalet öppna lediga. Eftersom mycket av COO ställning innebär att formulera företagets policy och leda den dagliga verksamheten, nya sökande normalt förväntas ha minst en kandidatexamen i företagsekonomi eller fria konsterna. En doktor kan behövas för COO positioner i högt specialiserade områden. Men det är också möjligt för de anställda skall främjas i COO från företagets interna struktur genom att arbeta sig upp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.