Vad är en lön?

En lön är en viss summa pengar som betalas till en anställd mätt som den tid de arbetar. Om du göra $ 10 US dollar (USD) en timme, lönen är $ 10 USD per timme. Du kan också överväga detta genom att antalet arbetstimmar i en vecka. En anställd som arbetar 40 timmar per vecka har $ 400 USD i veckan löner. Lönerna du tjänar vanligtvis beräknas före eventuella avdrag för skatt, försäkringsersättningar och andra, och representerar din bruttoinkomst. En mer rimlig bedömning av vad du gör är din nettoinkomst, som beräknar de pengar du faktiskt ta hem.

Lönerna är annorlunda än en lön, men ibland människor som använder termerna utan åtskillnad. Vanligtvis människor som tjänar löner tjänar en viss summa pengar per månad, inte grundar sig på de timmar de arbetar. De kan fortfarande arbeta minst 40 timmar per vecka, men kan krävas för att arbeta mer vid behov. Lön stiger inte och faller beroende på tid i arbetet, löner gör. Om du är en löntagare som tar en ledig dag utan semester, de pengar du gör i en månad blir lägre. Alternativt, om du arbetar mer än 40 timmar i veckan kan du tjäna mer pengar i en månad, och du kan betalas extra övertidsersättning.

En del människor som arbetar inte tjäna en lön eller en lön, men de har sin lön baserad på provision ensam. En person som säljer fastigheter skulle kunna göra några pengar en månad, och ton nästa, beroende på vad fastighetsmarknaden är som och också på kompetensen hos säljaren. Vissa människor gör ett oavgjort eller bas lön plus provision, eller en bas betala plus tips.

Servrar på restauranger göra det senare. De betalas staden eller staten minst för sitt arbete, men majoriteten av sina pengar kommer från att göra tips. Dessa tips är en del av totala lön, men är inte en lön. De måste åberopas som inkomst men de är inte en pålitlig inkomstkälla och varierar med antalet kunder du tjänar, din skicklighet som en server och generositeten hos kunderna.

Många länder, stater och städer har Kraven på lägsta timlön, och det finns stor oro om att ge en "skälig lön" för de anställda. I större städer kan det vara mycket svårt att verkligen leva på ett minimum ett företag måste betala, och kan vara omöjligt att stödja andra som anhöriga låg timlön. Det har gjorts flera försök i USA att utveckla en federal krav skälig lön, men detta visar sig vara en utmaning. En lön att leva i New York eller Los Angeles skulle behöva vara mycket högre än en i andra delar av landet där levnadsomkostnader är lägre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.