Vad är en gemensam organisation av marknaden?

En Chief Marketing Officer, eller gemensamma organisationen av marknaden, övervakar alla marknadsföringstjänster driften av ett företag eller organisation och är vanligen en av medlemmarna i koncernledningen. Även om jobbet gemensamma organisationen av marknaden kan tyckas ganska begränsat, ofta innehåller en rad av marknadsföringsstrategier och bedömningen som kommer tillsammans med dessa strategier.

En GOM främsta uppgifter hör ansvaret för och tillsyn av reklam, varumärkeskännedom och PR. En gemensam organisation av marknaden kan också ha till uppgift att identifiera samarbeten som kan gynna företaget och även satsa på en viss dubbla marknadsföring där båda företagen främjas.

Dessa partnerskap förekommer ofta mellan företag som är närstående, eller åtminstone har en del av samma kunder, men inte direkt konkurrerar med varandra. I populärkulturen är ett exempel barnens måltider på snabbmatsrestauranger. Ofta filmstudior och företag underhållning samarbeta med snabbmatsrestauranger att främja både varumärken. Även om vissa föreningar kanske inte lika självklart, en bra gemensamma organisationen av marknaden kommer att kunna känna igen dessa möjligheter.

Bedömning är en annan viktig del av en gemensam organisation av marknaden jobb. Med någon verkställande, måste de hålla reda på vilka strategier arbetar och vara tillräckligt flexibel för att göra justeringar så snabbt som möjligt. På grund av denna del av jobbet, många organisationer av marknaden har inte bara en hel del utbildning i marknadsföring principer, men statistiken också.

Utbildning och erfarenhet är viktiga faktorer när företag letar efter en gemensam organisation av marknaden. Fast det kan bero på företagets storlek, ett vanligt krav är minst 10 års erfarenhet, med ökande ansvar. Typiskt, en examen också ett krav.

Denna utbildning och erfarenhet är ofta belönas med en vacker lön. Det är inte ovanligt att en gemensam organisation av marknaden för att tjäna bra bit in på sex siffror. Senaste annonser av företag som söker en gemensam organisation av marknaden lista löner till $ 300. 000 eller mer.

Men med höga löner komma ännu högre förväntningar. Business Week rapporterar att den genomsnittliga vistelsen för en gemensam organisation av marknaden är 26 månader. Resten av koncernledningen förväntar sig gemensamma organisationen av marknaden för att producera nästan ögonblickliga resultat. Ibland kan dessa förväntningar inte vara möjlig. Att bygga ett varumärke kräver mycket tålamod, men med den summa pengar ofta spenderas på marknadsföringskampanjer, är tålamod inte en gemensam kvalitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.