Vad är en dagligvaruhandel?

dagligvaror eller snabbrörliga konsumentvaror, är alla typer av kommersiella produkter som tillverkas vid en låg kostnad per enhet och tenderar att sälja snabbt. Normalt är en lägre vinst som görs på varje enskild dagligvaruhandel som säljs, men den ständiga efterfrågan bidrar till att producera försäljningsvolym som bidrar till att skapa en sund kumulativ vinst på alla varor som säljs inom en viss tid. Det finns ett antal icke-professionella produkter som passar denna grundläggande profil, med många av de föremål som finns i nästan varje hem i hela världen.

En av de egenskaper som definierar alla typer av produkter som en sann dagligvaruhandel är att den är icke-varaktiga. Detta leder till en kontinuerlig cykel av den förbrukning som gör det möjligt massa att tillverka varorna. Färdigförpackade livsmedel är ett bra exempel på denna egenskap. Maten är inköpt, då konsumeras. När maten är borta, konsumenter tillbaka till en butik för att köpa flera enheter av färdigförpackade livsmedel.

toalettartiklar och produkter för personlig hygien ingår också i dagligvaruhandeln klassificering. Tvål, tandkräm och munvatten och toalettpapper är icke varaktiga varor som måste återköpas då och då. Toalettpapper är också en av de viktigaste PMCG produkter finns i de flesta hem.

Hem rengöringsprodukter som blekmedel, rengöringsmedel, diskmedel och rengöringsmedel för glas skulle också identifieras som en FMCG produkt. Detsamma gäller för matta städare, möbelpolish, och skum rengöringsmedel för diskhoar och badkar.

Läkemedel är också normalt klassificeras som en snabbrörliga konsumentvaror Bra. Detta omfattar OTC-läkemedel, krämer, och muskler gnuggar samt någon typ av receptbelagda läkemedel. Icke-traditionella hälso-hjälpmedel såsom vitamin-och växtbaserade kompletterar skulle också klassificeras som en dagligvaruhandel.

Hemelektronik anses en sub-klassificering av en dagligvaruhandel. Känd som Fast Moving Consumer Electronics, eller FMCEs, objekt som digitalkameror, bärbara datorer och bärbara datorer och mobiltelefoner är utmärkta exempel på icke-varaktiga varor i denna kategori. I varje fall är FMCE köps, som används för en tid, och så småningom ersätts med en annan av samma märke och modell eller en som är mer tekniskt avancerade.

Det finns vissa meningsskiljaktigheter om vilken typ av varor bör klassificeras som en sann dagligvaruhandeln. I Storbritannien är det inte ovanligt att kylskåp eller ugnar som skall vara ett exempel på en "vit bra" dagligvaruhandeln. Mindre apparater är också en del av dagligvaruhandeln familjen och identifieras som brunvaror. Poster såsom TV eller bärbar stereo system är exempel på vad som menas med en "brun bra. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.