Vad är en bonus?

Många företag upptäcker att arbetstagare från fabriksgolvet till högsta byråer i allmänhet betraktar pengar som ett kraftfullt incitament att arbeta längre, öka produktiviteten eller förbättra stämningen på arbetsplatsen. Denna extra pengarna kommer vanligen i form av en bonus , en extra betalning som inte betraktas som en regelbunden del av en anställds lön. En bonus kan ges till anställda som når en viss produktion mål, till exempel, eller till försäljning chefer som överskrider en fastställd kvot. Vissa företag ger rutinmässigt bonus betala för alla behöriga anställda under julhelgen säsongen.

En bonus är ofta kopplad direkt till egenskaper, som genererar ökad försäljning eller motivera en produktionslinje för att möta eller överskrida en kvot. Att veta det finns en påtaglig ekonomisk ersättning för ökad produktivitet kan vara just den typ av motivation många anställda behöver. Arbetsgivarna kan använda löfte om bonus betala för att locka chefer att motivera sina underordnade mot ett bestämt mål. Ibland bara upprätthålla en olycksfri arbetsmiljö kan leda till en resultatbonus för chefer och ledare.

Bonus betala kan också vara resultatet av ett företags övergripande ekonomisk framgång. Om ett företag har en viss vara räkenskapskvartal, kan de anställda få en bonus som belöning för deras hårda arbete. Arbetsgivarna kan ofta bli mycket god vilja från sina anställda om företaget är villig att dela rikedomar genom tillfälliga bonusar. Även om en sådan bonus lön är inte alltid möjligt, tanken att hårt arbete på fabriksgolvet kan erkännas av ägare och chefer förbättrar ofta anställd moral.

För många människor är den vanligaste formen av bonus en end-of-the-år "julbonus". Denna form av bonus är ofta beräknas enligt en anställds raka lönen för en avlöningsperiod, justerat för vissa avdrag. En semester bonus är tänkt att vara en gest av uppskattning från ett företag till sina anställda för deras hårda arbete under hela året. För många anställda, översätter denna bonus till presenter till familj medlemmar eller finansiering för en längre semester. Även om det finns aldrig några garantier där en bonus det gäller många företag gör en ansträngning för att tillhandahålla minst en årlig bonus lönecheck till sina vanliga anställda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.